Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Κόρη θρακιώτη βουλευτή υποψήφια με Γκιουλέκα



Θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφια  δημοτική σύμβουλος στην Θεσσαλονίκη η θυγατέρα νυν βουλευτή της Θράκης.

Ποια είναι και τι δηλώνει για τη νέα αυτή πρόκληση της καριέρας της; Το μήλο κάτω από τη μηλιά;





Ο Κώστας Γκιουλέκας δεν αποκαλύπτει σχεδόν κανένα από τα ονόματα των υποψηφίων με τους οποίους συζητά για να συμπεριληφθούν στους συνδυασμούς του.

Θέλει να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του και να τα ανοίξει αφού ολοκληρώσει όλες τις επαφές που έχει προγραμματίσει. Ετοιμάζει, πάντως, μεγάλη δόση ανανέωσης, με πολλές γυναίκες και νέους ανθρώπους, καθώς και στελέχη που δε θα προέρχονται μόνον από το χώρο της ΝΔ.

Την παρουσία της στο ψηφοδέλτιο θέλει να εξασφαλίσει η Μελίνα Δερμεντζοπούλου. Η 31χρονη δικηγόρος είναι κόρη του βουλευτή Εβρου Αλέκου Δερμεντζόπουλου και έχει ήδη κάνει τα πρώτα της βήματα στην πολιτική, καθώς στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ εκλέχτηκε στη ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα. «Ολοι οι ασχολούμενοι με την αυτοδιοίκηση είχαν και έχουν όραμα για τον τόπο τους. Μέσα στη γενικότερη κρίση και ανασφάλεια της εποχής, αυτό που λείπει είναι η μεθοδολογία. Πρέπει, λοιπόν, να θέσουμε προτεραιότητες, που θα αφορούν τη βελτίωση και την απλούστευση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, το κυκλοφοριακό, την καθαριότητα και ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανάπλασης, ενοποίησης και αξιοποίησης των κτιρίων του ιστορικού κέντρου. Επίσης, να βρούμε τις επιλογές υλοποίησης με βάση το χαμηλότερο κόστος, αλλά και με βάση τη διαφάνεια και το σεβασμό προς τους πολίτες. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ταχύτητα, αποφασιστικότητα και εντιμότητα για τις λύσεις», σημειώνει.

Παρούσα δηλώνει και η Ανθή Σαλαγκούδη, που επίσης προέρχεται από οικογένεια με πολιτική παράδοση, καθώς ο πατέρας της ήταν επί χρόνια βουλευτής στη Β' Θεσσαλονίκης. Με σπουδές στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και δημοσιογραφική παρουσία στη ΝΕΤ, την ΕΤ3, το ΤV100 και σε τοπικές εφημερίδες. «Προφανώς θα πάρω και κάποιες συμβουλές από το σπίτι. Εξάλλου, εκεί υπάρχει συσσωρευμένη μια μεγάλη πολιτική εμπειρία», τονίζει με νόημα. Η ίδια δηλώνει έτοιμη να προσφέρει στον τόπο και την πόλη της, «με φρέσκες και με πρωτοποριακές ιδέες».

Στη μάχη των δημοτικών εκλογών θέλει να εισέλθει και η δικηγόρος Αννα Ευθυμίου, η οποία από το Ιανουάριο του 2007 είναι εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας του δήμου Θεσσαλονίκης και από το Ιούνιο του 2010 έχει οριστεί αναπληρώτρια γραμματέας της ΝΔ στη Γραμματεία Νέων Τεχνολογιών «Ξεκίνησα στην αυτοδιοίκηση και ακόμη δε νομίζω ότι έχω ολοκληρώσει αυτό που θέλω να κάνω. Ο "Καλλικράτης" αποτελεί σίγουρα μια πρόσκληση», σημειώνει. Οταν ερωτάται για την απαξίωση της πολιτικής, δείχνει προς τους πολιτικούς. «Αυτοί πρέπει να κάνουν τις κινήσεις και να αλλάξουν». Χαρακτηρίζει θετικό και σημαντικό το έργο του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και πολύ καλή την υποψηφιότητα του «αυτοδημιούργητου» Γκιουλέκα. «Σε μια εποχή όπου είναι ακόμη της μόδας τα πολιτικά τζάκια και τα κινήματα των επιχειρηματιών αυτό είναι θετικό».


Πηγή:  http://www.agelioforos.gr/