Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Εισιτήριο διαρκείας για ομάδα με... 10 ευρώ

Κι όμως υπάρχει και τέτοιο εισιτήριο διαρκείας για θρακιώτικη ομάδα  που αγωνίζεται μάλιστα σε εθνικό πρωτάθλημα - και όχι τοπικό ή περιφερειακό. Ποια είναι αυτή;




Εισιτήριο με 10 Ευρώ? Υπάρχει και μάλιστα διαρκείας, αφού τα κορίτσια της Ασπίδας φέτος δεν θα παίξουν στην Α2 Εθνική κατηγορία για να τα οικονομήσουν, αλλά για να πάρουν εμπειρίες και να μπορέσουν να γίνουν ακόμα καλύτερες στο μέλλον, πάνω σε κάτι που αγαπούν πάρα πολύ, το μπάσκετ.



Εκεί που ομάδες πουλάνε την θέση τους για να μπορέσουν να ξεχρεώσουν από τα οικονομικά βάρη του παρελθόντος (όπως το παράδειγμα της Ξάνθης, που σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες ομάδες) και εκεί που ομάδες μέχρι τελευταία στιγμή σε κορυφαία πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης ψάχνουν να βρουν επειγόντως ρευστό για να πάρουν το πιστοποιητικό συμμετοχής, η διοίκηση της Ασπίδας πρωτοτυπεί. Στα 10 ευρώ λοιπόν το ετήσιο εισιτήριο της ομάδας που φυσικά και έχει τυπικό χαρακτήρα, αφού αυτό που αναζητάει η διοίκηση από τα εισιτήρια δεν είναι ένα μεγάλο έσοδο, αλλά να δείξει σε όλους τους μπασκετικούς (και όχι μόνο) τον δρόμο για το γήπεδο και την στήριξη σ' αυτά τα νεαρά κορίτσια. Άλλωστε τα περισσότερα είναι Ξανθιώτισσες που συνέχισαν απλά να κάνουν αυτό που αγαπούν περισσότερο και το κάνουν καλά δίνοντας και ταυτόχρονα χαρά στους γονείς τους, στους ανθρώπους της ομάδας, αλλά και σε όλη την πόλη της Ξάνθης που φέτος στερήθηκε τον ένα εκπρόσωπο της στις μεγάλες κατηγορίες.


Έτσι λοιπόν τα κορίτσια του Καρά Αχμέτ Νεδήμ, που όπως είπαμε κατά κύριο λόγο προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας, δείχνουν τον δρόμο και σε άλλους συλλόγους, τώρα σε καιρούς οικονομικής κρίσης, πως μπορεί μια ομάδα να στηριχθεί σε μια μεγάλη κατηγορία με μικρό μπάτζετ, αρκεί να έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε νέα παιδιά να αγωνιστούν και να πιάσουν μια θέση στο μπασκετικό χώρο.

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/