Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Πρωτόγνωρη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου κατά Δημάρχου


Αποφάσισαν την παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη του δημάρχου Τυχερού για παράβαση καθήκοντος. Πάνε δηλαδή κατηγορώντας τον δήμαρχό τους...

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τυχερού ζήτησαν την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα "την παράσταση πολιτικής αγωγής για τη δίκη του Δημάρχου Γιώργου Δημούτση στο εφετείο Θράκης, για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, επειδή ο δήμαρχος με περισσότερες από μια πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, παρέβη από πρόθεση τα καθήκοντά της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει σε άλλον παράνομο κέρδος, το οποίο ο άλλος αποκόμισε".

Κατά τη συζήτηση αυτού του θέματος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σήμανε τη λήξη της συνεδρίασης και αποχώρησαν σχεδόν όλοι οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης ακολουθώντας τον Δήμαρχο.

Η συζήτηση συνεχίστηκε σε έντονο ύφος με συμβούλους της συμπολίτευσης να προπηλακίζονται μεταξύ τους. Τελικά αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η παράσταση πολιτικής αγωγής κατά του δημάρχου και ο ορισμός δικηγόρου...»

Ο δήμαρχος Τυχερού Γιώργος Δημούτσης, λίγες ημέρες πριν, κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής επιτροπής δήλωνε ότι δεν θα παρευρεθεί στο δικαστήριο, το ίδιο ανέφερε και στα πηγαδάκια μετά το τέλος της συνεδρίασης στον εξωτερικό χώρο όπου περίμενε εναγωνίως την έκβαση της συζήτησης του θέματος.

Δημοτικοί σύμβουλοι έλεγαν: «Εμείς θα πάμε στο δικαστήριο να στηρίξουμε την κατηγορία και να αποδείξουμε τη ζημιά που προκλήθηκε στο Δήμο από τις ενέργειες του Δημάρχου.

Προτρέπουμε και στο Δήμαρχο να παρευρεθεί για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες τώρα μάλιστα που είναι και προεκλογική περίοδος και επιδιώκει να είναι υποψήφιος και να αφήσει την πολιτική καφενείων και την λασπολογία του προς πάσα κατεύθυνση».

Πάντως η δίκη, όταν γίνει, αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον.


Πηγή:  http://alexpolisonline.blogspot.com/