Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε φοιτήτρια με άνεργους γονείς!

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ Ξάνθης χθες στα γραφεία της ΔΕΗ.

Αύριο Πέμπτη διοργανώνει και συλλαλητήριο για τον ίδιο λόγο!

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ Ξάνθης, χθες στα γραφεία της ΔΕΗ για τα ακριβά τιμολόγια, αλλά και την απάνθρωπη αντικοινωνική πολιτική της! Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε φοιτήτρια με άνεργους γονείς που δεν είχε να πληρώσει τον λογαριασμό!

Για το σκοπό αυτό μάλιστα αύριο Πέμπτη το ΠΑΜΕ διοργανώνει και συλλαλητήριο στη Κεντρική πλατεία, καταγγέλλοντας την αντιλαϊκή πολιτική απέναντι στους εργαζόμενους! ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

Χθες (Τρίτη 21/9) στις 9.00 το πρωί πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ, από τις γραμματείες Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ, της Π.Α.Σ.ΕΒΕ, του Μ.Α.Σ  και του Συλλόγου Γυναικών, διότι έγινε διακοπή ρεύματος σε εργαζόμενη φοιτήτρια, με γονείς ανέργους. Παρότι η κοπέλα προσπάθησε να κάνει διακανονισμό για την εξόφληση του χρέους, η ΔΕΗ αρνήθηκε. Η δυναμική παρέμβαση δεκάδων εργαζομένων και φοιτητών είχε ως αποτέλεσμα την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος και τον διακανονισμό του χρέους.


Τέτοια φαινόμενα συνεχώς θα αυξάνονται το επόμενο διάστημα, μετά και την επικείμενη αύξηση του τιμολογίου της ΔΕΗ, του πετρελαίου Θέρμανσης και του ΦΠΑ.


Η θέρμανση και το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελούν βασικά και στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά. Οποιαδήποτε ανατίμηση θα καταβαραθρώσει το βιοτικό επίπεδο του λαού.


Δε χωρά καμιά αναμονή. Εδώ και τώρα ξεσηκωμός. Να μην περάσει η νέα επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ.


Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις νέες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στο Συλλαλητήριο την ΠΕΜΠΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 6:30μμ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ενάντια στην αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, των τιμολογίων της ΔΕΗ και του ΦΠΑ.


ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ


-Μείωση 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.


-Απαγόρευση ανατιμήσεων σε όλα τα προιόντα και υπηρεσίες


-Επίδομα θέρμανσης για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό επίδομα μέχρι 40000 ευρώ


-Φορολογία των κερδών του κεφαλαίου με συντελεστή 45%


-Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης.


-Άμεση πάλη ενάντια στην επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων σε ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ.