Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Στην Ξάνθη για επίσημο ματς η Εθνική Χάντμπολ

Θα παίξει στο "Φίλιππος Αμοιρίδης" τέλη Οκτωβρίου με την Νορβηγία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...


Στο κλειστό γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» της Ξάνθης θα δώσει η εθνική χάντμπολ των ανδρών τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012. Όπως αποφάσισε η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης, η πόλη της Θράκης θα φιλοξενήσει στις 31 Οκτωβρίου την αναμέτρηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με τη Νορβηγία, στο πλαίσιο του 6ου ομίλου. Οι υποχρεώσεις της ελληνικής ομάδας στα προκριματικά θα αρχίσουν τέσσερις ημέρες νωρίτερα (27/10) με το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Τσεχία, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη Ζλιν.
Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα η Ομοσπονδία κάνει άνοιγμα εκτός των μεγάλων κέντρων και έφερε την εθνική ομάδα στην Θράκη, αφού πέρυσι οι αγώνες της φιλοξενήθηκαν στην Κομοτηνή και αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο, δεδομένης και της παρουσίας του ΤΕΦΑΑ. Ωστόσο το κρίσιμο μπαράζ με την Γερμανία έγινε στην Θεσσαλονίκη χωρίς την παρουσία αρκετών φιλάθλων, με αποτέλεσμα σε ένα κρίσιμο παιχνίδι να χαθεί η αίσθηση της έδρας. Για αυτό και η ΟΧΕ επιστρέφει την εθνική στην Θράκη, αυτή τη φορά στην Ξάνθη, με την ελπίδα οι θρακιώτες φίλαθλοι να αγκαλιάσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (δεδομένου ότι στα άλλα αθλήματα δεν έχουμε συχνά τη δυνατότητα για τέτοιες υψηλού επιπέδου φιλοξενίες εθνικών ομάδων).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΟΧΕ αποφάσισε να φιλοξενήσει και τους αγώνες του 2ου ομίλου των προκριματικών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χάντμπολ γυναικών. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν το διάστημα 30 Νοεμβρίου-5 Δεκεμβρίου, ωστόσο ο τόπους δεν έχει καθοριστεί ακόμα, κάτι που θα γίνει σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας.

Αντίπαλοι της ελληνικής ομάδας θα είναι το Αζερμπαϊτζάν, η Ελβετία και η ΠΓΔΜ. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα αυτό υπήρξε επικοινωνία του προέδρου της ΟΧΕ Σίμου Λαζαρίδη με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή, που βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στην Θράκη, ώστε η Πολιτεία να αναλάβει μέρος της οικονομικής επιβάρυνσης της διοργάνωσης. Οπότε μην αποκλείσουμε να δούμε και αυτήν στα μέρη μας.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/