Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Διάβημα του ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για το Προξενείο Κομοτηνής

Το επιβεβαίωσε στην Βουλή ο ίδιος ο Δημήτρης Δρούτσας
Ενοχλημένη η Αθήνα από την δραστηριότητα του Μουσταφά Σαρντίς
Δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ: «Να απομονώσουμε τους ακραίους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




O τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα κ. Χασάν Γκογκούς εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου του έγινε προφορικό διάβημα διαμαρτυρίας για την ανάμειξη του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής στις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: «Η ένταση στην περιοχή αυτή βοηθά τους ακραίους» επισημάνθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών στον τούρκο πρεσβευτή.

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας μιλώντας χθες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών και Αμύνης αποκάλυψε ότι εκλήθη ο τούρκος πρεσβευτής και του έγιναν τα απαραίτητα διαβήματα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι ανοιχτή στην κοινωνία και αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών, διαφυλάττοντας παράλληλα τα δικαιώματά τους. Και αυτό, όπως τόνισε, αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και κανενός άλλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής ενέτεινε τις δραστηριότητές του στη Θράκη, επιχειρώντας να πριμοδοτήσει τα ψηφοδέλτια στα οποία μετέχουν αποκλειστικά μειονοτικοί.



Πηγή:  http://www.tovima.gr/