Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Βροχή τα λουκέτα στον Βόρειο Έβρο

380 επιχειρήσεις έκλεισαν από την αρχή του χρόνου

Στο 23% φτάνει η πραγματική ανεργία στην περιοχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σε απόγνωση βρίσκονται οι επαγγελματίες του βορείου Εβρου, καθώς από τις αρχές του έτους έως σήμερα, έχουν βάλει λουκέτο 380 επιχειρήσεις, αφήνοντας στον δρόμο εκατοντάδες εργαζομένους.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας, Πολυχρόνης Αλεξούδης, στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησε στην Ορεστιάδα η Ενωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, με θέμα την οικονομική κρίση, το παραεμπόριο και προτάσεις για την αντιμετώπισή του.

Οι επαγγελματίες της περιοχής εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, καθώς το εισόδημα του αγροτικού κόσμου της περιοχής έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ σε συνδυασμό και με το παραεμπόριο που «ανθεί» στην περιοχή με πλανόδιους από Βουλγαρία και Τουρκία, αλλά και τις ολοένα αυξητικές τάσεις των ντόπιων που επισκέπτονται τις δύο γειτονικές χώρες για να κάνουν τα ψώνια τους, έχουν προκληθεί τεράστια προβλήματα στην αγορά.

Τα στοιχεία της Εφορίας δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις που έκλεισαν (380) από την αρχή του 2010 είναι περίπου ισάριθμες με αυτές που άνοιξαν (350) στην περιοχή της Ορεστιάδας, ωστόσο όπως επισημαίνει ο κ. Αλεξούδης, οι περισσότερες από αυτές που έκλεισαν απασχολούσαν 2-3 άτομα για προσωπικό, ενώ οι περισσότερες από αυτές που άνοιξαν, είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν μόνο τον ίδιο τον ιδιοκτήτη. Οσο για την ανεργία, μπορεί τα επίσημα στοιχεία να μιλούν για 12-13%, η πραγματική όμως ανεργία αγγίζει και το 23%.


Πηγή:  http://www.enet.gr/