Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Κανονικά οι πτήσεις της Κυριακή

Κρίθηκε παράνομη η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας
Θα ανοίξουν τελικά τα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης και Χρυσούπολης

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Η 24ωρη απεργία που είχε προκηρυχθεί για την Κυριακή κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια θα γίνουν κανονικά.


Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κήρυξαν 24ωρη απεργία για την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, καθώς, όπως τόνισαν σε ανακοίνωσή τους, θεωρούν απαράδεκτα αδικαιολόγητη τη σιωπή και την αδράνεια που επιδεικνύει το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στις συνεχείς αιτιολογημένες αναφορές τους για την αναγκαιότητα διαφοροποίησης της εναέριας κυκλοφορίας από τα στενά όρια του δημόσιου τομέα.

Άμεσα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κριθεί η απεργιακή κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική. Η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε την Πέμπτη και μετά την εξέλιξη αυτή η Ένωση των Ελεγκτών αποφάσισε να αναστείλει την απεργία. Έτσι οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της χώρας θα διεξαχθούν χωρίς προβλήματα.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται ο διάλογος με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο, τόσο στην ΥΠΑ, όσο και στους Ελεγκτές.