Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Καθάρισαν όταν πάτησαν γκάζι οι άνδρες του ΓΑΣ Κομοτηνή

Νίκη με 92-61 επί του ουραγού Μέγα Αλέξανδρου

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ,
ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ



Μπορεί να ξεκίνησε μουδιασμένα, χωρίς να καταφέρει να σημειώσει καλάθι στα πρώτα 5΄, ωστόσο η συνέχεια ήταν πολύ καλή για τον ΓΑΣ Κομοτηνή, που επικράτησε πολύ άνετα του Μ.Αλέξανδρου με 92-61, διατηρώντας το αήττητο σερί που έχει στην Κομοτηνή. Με αυτήν την νίκη ο ΓΑΣ Κομοτηνή κατάφερε να κλείσει τις εντός έδρας αναμετρήσεις με θετικό τρόπο, έχοντας κάνει το 4 στα 4 στο κλειστό της Κομοτηνής και πλέον ετοιμάζεται για το ντέρμπι κορυφής με τον Ιωνικό Ιωνίας. Τον τίτλο του MVP διεκδικούν με ίσες πιθανότητες Κώστας Ντίνας και Τάσος Κοκορόγιαννης που σημείωσαν από 15 πόντους ενώ θετικός ήταν για ακόμα μία αναμέτρηση ο Σταμπουλής που σημείωσε 14.








Εξαρχής φαβορί ήταν ο ΓΑΣ, ωστόσο το νωθρό ξεκίνημα έδωσε ελπίδες στον Μέγα Αλέξανδρο που προηγήθηκε με 0-6. Οι φωνές του Χατζηνικολάου έπιασαν τόπο, καθώς γρήγορα αποκαταστάθηκε η τάξη, με τον ΓΑΣ να παίρνει το πρόβαδισμα ενώ η είσοδος του Τάκου Κοκορόγιαννη έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα επιθετικά, καθώς ο νεαρός φόργουορντ για ακόμα μία αναμέτρηση έδειξε τα διαπιστευτήρια του. Ο ΓΑΣ κατάφερε να καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, καθώς οι νεαροί αθλητές του Μέγα δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στην ασφυκτική πίεση που άσκησαν σε όλο το παρκέ οι παίχτες του ΓΑΣ . Ο Χατζηνικολάου είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα ενόψει του ντέρμπι με τα Διαβατά την επόμενη αγωνιστική, βλέποντας τους νεαρούς Σκεμπή και Μακρή να αποκτούν ρόλο στην ομάδα.







Στο πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα στάθηκαν στις δηλώσεις τους μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο Γιώργος Μακρής όσο και ο Γιώργος Σκεμπής. ¨Βγάλαμε ενέργεια στο γήπεδο και πήραμε δίκαιη νίκη. Συνεχίζουμε για να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Οι συνθήκες είναι δύσκολες, ωστόσο είμαστε μια παρέα και δεν μας απασχολούν τα υπόλοιπα. Αυτό είναι που μετράει και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στη συνέχεια¨ ήταν τα λόγια του Μακρή για να συμπληρώσει ο Σκεμπής ¨Το όπλο μας ήταν η άμυνα. Βγάλαμε ενέργεια και όλα τα άλλα θα ερχόντουσαν. Ο Ιωνικός είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχουν καλή άμυνα, ωστόσο θα προπονηθούμε καλά και θέλουμε να κάνουμε τη νίκη για να κάνουμε και καλές γιορτές¨.







Δεκάλεπτα: 13-15, 40-25, 56-41, 92-61





ΓΑΣ Κομοτηνή : Μεχμέτ Τσαούς 5(1), Βαρλάς 6, Σκεμπής 7(1), Λεχούδης 8, Ντίνας 15(1), Μήτσου 7(1), Μίκιτς 2, Σταμπουλής 14(1), Μακρής 7, Κοκορόγιαννης 15, Χαλήλ 6



Μέγας Αλέξανδρος: Κανέλης, Παρασκευόπουλος 4, Μακρής, Παπανατζής 4(1), Νικολάτος 21, Βουτσακόπουλος 4, Οικονόμου 8, Καλούδης 2, Σταφυλάς 15, Παντελή, Παπαζαχαρίας 3







Παραλειπόμενα:



Αρκετός ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στις κερκίδες του κλειστού της Κομοτηνής. Το παρών έδωσε όπως σε όλα τα παιχνίδια ο Γιώργος Κουτσοβασίλης με την σύζυγο του, οι οποίοι τήρησαν μάλλον το γούρι και κάθησαν στην αγαπημένη τους θέση στην άκρη της κερκίδας. Παράλληλα στο κλειστο βρέθηκαν επίσης οι Κίμωνας Κοκορόγιαννης (πατέρας του Τάσου και παλιός αθλητής του Ολυμπιακού), ο Κούλής Ταξιλδάρης, και σύσσωμο το ΔΣ του συλλόγου και πλήθος γνωστών και φίλων της ομάδας που έδειξαν πως βρίσκονται στο πλάι της ομάδας.







Τα αποτελέσματα:



ΓΑΣ Κομοτηνή - Μέγας Αλέξανδρος 92-61

Αργοναύτης - Ιωνικός Ιωνίας 58-64

Δόξα Πεύκων - Τιτάνες Δράμας 88-55

Ελευθερούπολη - Πευκοχώρι 83-76

Μαντουλίδης - Απόλλων Καλαμαριάς 80-72







Η βαθμολογία (σε 7 αγώνες):



Ιωνικός Ιωνίας 13



Ορφέας Ν. Σκοπού 13



ΓΑΣ Κομοτηνή 12



Δόξα Πεύκων 12



Ελευθερούπολη 11



Τιτάνες Δράμας 10



Μαντουλίδης 9



Αργοναύτης 9



Απόλλων Καλαμαριάς 9



Μέγας Αλέξανδρος 8



Κένταυρος Καλλικράτειας 5



● Ο Κένταυρος Καλλικράτειας έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.







Η επόμενη αγωνιστική (8η, 11/12):



Ιωνικός Ιωνίας - ΓΑΣ Κομοτηνή



Τιτάνες Δράμας - Αργοναύτης



Δόξα Πεύκων - Ελευθερούπολη



Ορφέας Ν. Σκοπού - Μαντουλίδης



Απόλλων Καλαμαριάς - Πευκοχώρι.



Ρεπό: Μ. Αλέξανδρος.