Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Θρίλερ πλέον για το ΠΑΣΟΚ η Περιφέρεια ΑΜ-Θ;

Το "Έθνος" αναφέρει ότι το κυβερνών κόμμα κερδίζει έδαφος παντού εκτός από την περιοχή μας, την οποία εμφανίζει ως μέγα ντέρμπι! Η ίδια εφημερίδα πριν πέντε μέρες έδινε σίγουρη νίκη ΠΑΣΟΚ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ


Aταλάντευτος στη σκληρή γραμμή έναντι της ΝΔ συνεχίζει την προεκλογική αντιπαράθεση ο Γ. Παπανδρέου. Μιλώντας σε συνεργάτες του την Τετάρτη, αλλά και στο μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά για παιχνίδια που μπορεί να οδηγήσουν στην αποσταθεροποίηση της χώρας και προσέθεσε:

«Πιστεύω ότι οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν σε εκείνους που αφού μας οδήγησαν στο χείλος της χρεοκοπίας λιποτάκτησαν, να υπονομεύσουν τις θυσίες των Ελλήνων, τη σημερινή σταθερότητα αλλά και το ομαλό μέλλον της χώρας. Εχουμε χρέος να μην καταστούμε όμηροι τυχοδιωκτικών πρακτικών. Κι αν χρειαστεί να μιλήσει ο λαός για να καταδικάσει την πολιτική αποσταθεροποίησης της χώρας, αυτό θα γίνει».

Στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν στη σκληρή γραμμή γιατί βλέπουν πως τους βγαίνει. Σύμφωνα με τις έρευνες που διενεργεί το κυβερνών κόμμα, η κατάσταση έχει βελτιωθεί στις περισσότερες περιφέρειες μετά τη διακαναλική συνέντευξη της περασμένης Δευτέρας. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι προβολές που γίνονται σε πρόθεση ψήφου.

Με βάση τα στοιχεία που τους δίνουν οι δημοσκόποι πιστεύουν ότι θα έχουν ένα άνετο προβάδισμα σε αυτόν τον τομέα, το οποίο θα επιτρέψει στον Γ. Παπανδρέου να ισχυρίζεται πως η εντολή που πήρε πριν από 12 μήνες παραμένει ισχυρή. Θα αποφύγει, έτσι, να ενεργοποιήσει το δίλημμα που ο ίδιος έθεσε στους πολίτες πριν από λίγες ημέρες.

Στην Αττική εκφράζονται πλέον βάσιμες ελπίδες πως ο Γ. Σγουρός θα καταφέρει να κόψει πρώτος το νήμα της πρώτης Κυριακής, δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες για τη δεύτερη, στην οποία θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή του Γ. Δημαρά. Προκειμένου να υποστηριχθεί η προσπάθεια του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και του Γ. Καμίνη για τον Δήμο Αθηναίων, έγινε προσπάθεια να συγκεντρωθούν οι βουλευτές και οι υπουργοί της περιοχής την περασμένη Τρίτη, αλλά στην πρόσκληση του Μ. Καρχιμάκη ανταποκρίθηκαν ελάχιστοι.

Παρ’ όλα αυτά το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνει με ικανοποίηση ότι «τουλάχιστον, μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, άρχισαν τα στελέχη να βγαίνουν στα κανάλια».

Ξεκινώντας από τον Νότο και συνεχίζοντας προς τον Βορρά οι επιτελείς της Ιπποκράτους είναι αισιόδοξοι για νίκη από τον πρώτο γύρο στην Κρήτη και στο Νότιο Αιγαίο. Ο Στ. Αρναουτάκης και ο Γ. Μαχαιρίδης είναι τα αδιαφιλονίκητα φαβορί, παρότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης συναντά αντιδράσεις από λάθος επιλογές αντιπεριφερειαρχών. Στην Πελοπόννησο πιστεύουν ότι η πλάστιγγα θα γείρει υπέρ του Π. Τατούλη, ο οποίος διατηρεί το προβάδισμα έναντι του υποψηφίου της ΝΔ. Επικράτηση αναμένουν και στη Δυτική Ελλάδα, όπου ο Απ. Κατσιφάρας καταβάλλει προσπάθειες να «καθαρίσει» την αναμέτρηση από την πρώτη Κυριακή.


Θρίλερ

Από αυτό το σημείο και μετά ακολουθούν πέντε ντέρμπι και τρεις περιφέρειες στις οποίες η ΝΔ έχει το προβάδισμα. Αβέβαιη θεωρείται η κατάληξη της αναμέτρησης στα Ιόνια, στην Ηπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Ανατολή Μακεδονία-Θράκη.

Στα Ιόνια ο Ηλ. Μπεριάτος φαίνεται να περνά στον δεύτερο γύρο, όπου θα βρει τον «αντάρτη» του ΠΑΣΟΚ.

Στην Ηπειρο ο Β. Αργύρης δίνει μάχη σώμα με σώμα με τον αντίπαλό του της ΝΔ και ελπίζει πως στον δεύτερο γύρο θα έχει τη στήριξη των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, που σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις θεωρείται βέβαιο πως θα πάνε απέναντι στις επιλογές του ΠΑΣΟΚ.

Το γεγονός αυτό γεννά ερωτηματικά για την τελική έκβαση των εκλογών στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Στην πρώτη ο Κλ. Περγαντάς έχει το προβάδισμα, ενώ στη δεύτερη ο Απ. Παπατόλιας, πέραν της συμμαχίας της ΝΔ με το ΚΚΕ, έχει να αντιμετωπίσει και την «αδιαφορία» βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ από την περιοχή.

Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη ο Α. Γιαννακίδης αντιμετωπίζει προβλήματα στην Καβάλα και τη Δράμα, με αποτέλεσμα να αποκτούν οι μουσουλμάνοι της Ροδόπης και της Ξάνθης ρυθμιστικό ρόλο τη δεύτερη Κυριακή. Στο Βόρειο Αιγαίο, στην Κεντρική Μακεδονία και τη Δυτική Μακεδονία οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα κερδίσει η ΝΔ τη δεύτερη Κυριακή.


Πηγή:  http://www.ethnos.gr/