Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Αρχίζει το πρωτάθλημα βόλεϊ με τη συμμετοχή του Εθνικού

Αφιέρωμα στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης

Υποσχέσεις για εκπλήξεις και όμορφο θέαμα

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Παίρνει θέση στην πρεμιέρα της Α1 βόλλεϋ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Νέος, ωραίος, επιστρέφει και το έμψυχο δυναμικό του αφήνει υποσχέσεις για κάτι καλό. Ο Έβρος θα έχει και πάλι τον εκπρόσωπό του στην Α1 εθνική. Ο ιστορικός Εθνικός, μετά από μια παρένθεση ενός έτους, επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού βόλλεϋ, εκεί όπου ανήκει. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης παίρνει θέση μπροστά στο φιλέ και καλείται να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή, όντας με ένα από τα μικρότερα μπάτζετ στην κατηγορία.

Ο Εθνικός, φρέσκος, ανανεωμένος, επιδιώκει να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα παραμονής στην κατηγορία, συνδυάζοντας την παρουσία του με όμορφο θέαμα. Οι «κυανόλευκοι» εξ αρχής επιδίωξαν να στηριχθούν και να αναδείξουν τα δικά τους παιδιά, να δώσουν ευκαιρίες σε αθλητές που προέρχονται κατά κύριο λόγο από τις ακαδημίες τους, ώστε να χτίσουν σε γερές βάσεις το μέλλον τους.

Αρχική επιδίωξη ήταν η απόκτηση ενός μόνο ξένου που θα έκανε τη διαφορά. Για το λόγο αυτό αποκτήθηκε από νωρίς - για τα δεδομένα της Αλεξανδρούπολης - ο αριστερόχειρας διαγώνιος με το αξιόλογο βιογραφικό ο Ιβάν Ράιτς. Στη συνέχεια και υπό τον φόβο της απουσίας αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης προέκυψε το λαβράκι από το Μπαχρέιν ονόματι Τζασμίν Αλ Ναμπχάρ, για να κλείσει τελικώς το ρόστερ και με τρίτο ξένο, με την απόκτηση του παλιού μας γνώριμου κεντρικού Ντάρκο Τέσιτς, που ήρθε να καλύψει το κενό που άφησε ο Χρήστος Κίτσιος, για τον οποίο δεν κατέστη εφικτό να εκδοθεί έγκαιρα δελτίο λόγω δικαστικής διαμάχης με την προηγούμενη ομάδα του την ΕΑΠ και επομένως δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Βέβαια επί της ουσίας δεν αλλάζει ο αρχικός σχεδιασμός για τη συμμετοχή των νέων ταλαντούχων αθλητών αφού βασικός ακραίος θεωρείται, ο διεθνής πλέον και με την Εθνική ανδρών, Ραφαήλ Κουμεντάκης. Ρόλο βασικού λίμπερο θα πάρει ο 17χρονος Ορεστιαδίτης Δημήτρης Κωνσταντινίδης, ενώ αρκετό χρόνο συμμετοχής αναμένεται να έχουν τόσο ο συνομήλικος του Ανέστης Δαλακούρας ως η πρώτη εναλλακτική επιλογή στις άκρες, όσο και ο Γιάννης Γεωργιάδης, ο 20χρονος πασαδόρος που ήρθε δανεικός από τον Ηρακλή. Από εκεί και πέρα υπάρχει και ο 18χρονος Βασίλης Κυριακίδης, με συμμετοχές στην εθνική εφήβων το φετινό καλοκαίρι.

Βαρόμετρο στην πορεία του Εθνικού θα είναι η παρουσία του Ακη Σιδηρόπουλου που η εμπειρία και οι ικανότητές του είναι ανεκτίμητες για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης, ενώ πολύτιμη θα είναι η βοήθεια από τους παλιούς Δημήτρη Γραμματικάκη, Κώστα Κίτσιο και Κώστα Δαλακούρα.


Ανδρεάδης: «Αν μας φύγει το άγχος, μπορούμε την έκπληξη. Παρά τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν, το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό και το ότι έφυγαν κάποιοι σπουδαίοι ξένοι αθλητές θα το κάνει ακόμη πιο απρόβλεπτο. Σίγουρα από πλευράς ποιότητας ίσως πέσει το επίπεδο, αλλά οι έλληνες παίκτες μαζί με τους ξένους που ήρθαν ή έμειναν θα διατηρήσουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Έχει μικρύνει η ψαλίδα μικρών και μεγάλων, αλλά οι Ολυμπιακός, Ηρακλής, Παναθηναϊκός και Πάτρα είναι τα φαβορί. Από κει και πέρα θα υπάρχει ένα άλλο γκρουπ με ομάδες (ΠΑΟΚ, Αρης, Λαμία) που μπορούν να βλέπουν ψηλά κι ένα άλλο γκρουπ στο οποίο είναι κι ο Εθνικός που στόχος είναι η παραμονή... Αν την πετύχουμε νωρίς, τότε χωρίς άγχος μπορούμε να κάνουμε εμείς την έκπληξη».


Η προετοιμασία του Εθνικού κύλησε ικανοποιητικά, το κλίμα είναι καλό, ταλέντο υπάρχει όπως και εμπειρία, ο ενθουσιασμός είναι δεδομένος. Εάν αντέξει οικονομικά η ομάδα, εάν υπάρξει επιμονή και υπομονή, αν στηριχθεί η ομάδα στα δύσκολα και δεν επηρεαστούν ψυχολογικά οι νέοι σε στραβές και αρνητικά αποτελέσματα (αν και εφόσον προκύψουν), τότε η ομάδα του Εθνικού είναι σε θέση να μας προσφέρουν συγκινήσεις.


Ποιοι ήρθαν - έφυγαν

ΕΜΕΙΝΑΝ: Γρηγόρης Σιδηρόπουλος (Πασαδόρος), Δημήτρης Γραμματικάκης (Κεντρικός), Κώστας Κίτσιος (Διαγώνιος), Ραφαήλ Κουμεντάκης (Ακραίος), Κώστας Δαλακούρας (Ακραίος), Ανέστης Δαλακούρας (Ακραίος), Βασίλης Κυριακίδης (Κεντρικός από τα Εφηβικά του Εθνικού).

ΗΡΘΑΝ: Γιάννης Γεωργιάδης (Πασαδόρος από Ηρακλή), Δημήτρης Κωνσταντινίδης (Λίμπερο από Ορεστιάδα), Ιγκόρ Ράιτς (Κροατία) (Διαγώνιος της Μλάντοστ που ανήκει στη δύναμη της Κούνεο), Χρήστος Κίτσιος (Κεντρικός από ΕΑΠ) Γιασίμ Αλ Ναμπχάν (Μπαχρέιν) (Ακραίος από την Μουχάρακ του Κατάρ), Ντάρκο Τέσιτς (Βοσνία) (Κεντρικός από Απόλλωνα Καλαμαριάς).

Προπονητής: Γιάννης Ανδρεάδης (ανανέωσε)

Έφυγαν: Παρασκευάς, Γκιούρδας, Δαλδαβερένης, Γατέλας, Φλετούρης


Το ρόστερ

1.Ραφαήλ Κουμεντάκης 1993 Α 2.03 Εθνικός Αλεξανδρούπολης

2.Κώστας Δαλακούρας 1990 Α/Λ 1.97 Εθνικός Αλεξανδρούπολης

3.Ανέστης Δαλακούρας 1993 Α 2.01 Εθνικός Αλεξανδρούπολης

4.Γρηγόρης Σιδηρόπουλος 1973 Π 1.97 Εθνικός Αλεξανδρούπολης

5.Δημήτρης Γραμματικάκης 1976 Κ 2.01 Εθνικός Αλεξανδρούπολης

6.Γιάννης Γεωργιάδης 1990 Π 2.01 Ηρακλής

7.Γιασίμ Αλ Ναμπχάν (ΜΠΧΡ) 1983 Α 1.97 Μουχάρακ

8.Ιγκόρ Ράιτς (ΚΡΟ) 1989 Δ 1.97 Ζάγκρεμπ

9.Βασίλης Κυριακίδης 1991 Κ 1.95 Εθνικός Αλεξανδρούπολης

10.Δημήτρης Κωνσταντινίδης1993 Λ 1.87 Ορεστιάδα

11.Κώστας Κίτσιος 1978 Δ 1.97 Εθνικός Αλεξανδρούπολης

12.Ντάρκο Τέσιτς (ΒΟΣΝ) 1980 K 2.02 Απόλλων Καλαμαριάς

Προπονητής: Γιάννης Ανδρεάδης

Βοηθός Προπονητή & Στατιστικολόγος: Ιπποκράτης Δήμητσας




Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/