Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Βρέθηκαν οκτώ κιλά ηρωίνης σε 14 δέματα στους Κήπους

Ελληνοτουρκική συνεργασία… ενάντια στα ναρκωτικά. Η επιχείρηση άρχισε στην ελληνική πλευρά των συνόρων και ολοκληρώθηκε από την άλλη πλευρά του Έβρου. Τι λέει ο διευθυντής του Τελωνείου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Οκτώ κιλά ηρωίνη, συσκευασμένη σε 14 δέματα, εντόπισαν και σταμάτησαν οι τελωνειακοί των Κήπων το βράδυ της Τετάρτης, όταν οδηγός προερχόμενος από την Τουρκία τη μετέφερε με το φορτηγό του με προορισμό την Αλβανία, όπως υποστήριξε. Η υπόθεση άρχισε στα ελληνικά σύνορα και έκλεισε στο τούρκικο έδαφος με έντονα κινηματογραφικά στοιχεία.

Εξηγώντας τί ακριβώς είχε συμβεί, ο διευθυντής του Τελωνείου κ. Γιώργος Αντωνάκης είπε : «Η υπόθεση ξεκίνησε τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, όταν από το Τελωνείο των Κήπων επιχείρησε να περάσει φορτηγό αυτοκίνητο προερχόμενο από την Τουρκία με προορισμό την Αλβανία. Το αυτοκίνητο, σταμάτησε στην είσοδο του τελωνείου όπου γίνεται έλεγχος και από άντρες της frontex για τους λαθρομετανάστες, ενώ υπήρχε και αρμόδιος τελωνειακός υπάλληλος. Πριν αρχίσει καν, ο έλεγχος, μόλις ο οδηγός είδε την κίνηση του υπαλλήλου, γνωρίζοντας πως αυτό που μεταφέρει θα τον έκανε κρατούμενο προφασίστηκε πως είχε πρόβλημα με το διαβατήριο. Ζήτησε λοιπόν να πάει προς την αστυνομία, αλλά πέρασε το τελωνείο, και επιβιβάστηκε σε φορτηγό που είχε προορισμό την Τουρκία, επιστρέφοντας πίσω, στη γειτονική χώρα» λέει ο διευθυντής.

Έτσι, ενώ ο οδηγός προσπαθούσε να αλλάξει χώρα, ο έλεγχος από τον υπάλληλό βρισκόταν σε εξέλιξη. Εκεί, βρέθηκαν μέσα στο φορτηγό συσκευασίες με αλουμινόχαρτο κάτι το οποίο κινητοποίησε τις αρχές, που αναζήτησαν τον οδηγό, αλλά αυτός βρισκόταν ήδη στην Τουρκία.

Ενώ όλη αυτή η ιστορία βρισκόταν σε εξέλιξη ο σκύλος ανιχνευτής «σπαικ» μπήκε μέσα στο φορτηγό, απ΄ όπου και βγήκαν τα 14 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 8 κιλών και 300 γραμματίων.

«Αμέσως κινητοποιηθήκαμε και με το περιπολικό της αστυνομίας ακολουθήσαμε το φορτηγό, που όμως τελικά είχε περάσει τα σύνορα. Εκεί μέσα στο τελωνείο της Τουρκίας έλληνες αστυνομικοί και τελωνειακοί αναζήτησαν και αναγνώρισαν τον οδηγό, ο οποίος κρατείται στο τουρκικό τελωνείο» προσθέτει ο κ. Αντωνάκης

Οι ναρκωτικές ουσίες και το φορτηγό κατασχέθηκε ενώ αναμένεται Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για να δικαστεί στην Ελλάδα. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, τόσο από τις ελληνικές όσο και από τις τουρκικές αρχές.

«Ευτυχώς που τελωνειακοί και αστυνομικοί έκαναν το καλύτερο δυνατό, ενώ συνεργάστηκαν άψογα και οι τουρκικοί αρχές» καταλήγει ο διευθυντής

Αξίζει να σημειωθεί πως στο τελωνείο των κήπων η εμπειρία των τελωνειακών υπαλλήλων σε συνδυασμό με τη βοήθεια των σκύλων ανιχνευτών που βρίσκονται στο σημείο δίνουν σημαντικές επιτυχίες.

Κατά καιρούς, οι υπάλληλοι του τελωνείου των Κήπων έχουν ανακαλύψει τις πιο απίθανες κρυψώνες για ναρκωτικά . Μία τέτοια απίθανη κρυψώνα σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει ένας Σέρβος κροατικής καταγωγής, πριν από λίγους μήνες ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς να διακινήσει από το τελωνείο των Κήπων ηρωίνη συνολικής ποσότητας 2 κιλών και 600 γραμμαρίων. Ο δράστης είχε κρύψει τα ναρκωτικά μέσα σε μία ορθοπεδική ζώνη, σε ειδικές θήκες, που φορούσε στη μέση του.

Τα ναρκωτικά όμως δεν είναι το μόνο πεδίο επιτυχίας. Αίσθηση προκάλεσε ο εντοπισμός και η κατάσχεση 1500 αρωμάτων μαϊμού που προερχόταν από την Τουρκία, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες τα τοπικά Μ.Μ.Ε φιλοξένησαν ρεπορτάζ για την παράνομη «διασυνορική βόλτα» που είχαν κάνει 185 χιλιάδες ευρώ, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί και κατασχέθηκαν στα σύνορα.

 
Πηγή:  http://www.telegramm.gr/