Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

"Προβληματική" πλέον η Θράκη για το ΠΑΣΟΚ, λέει το "Βήμα"

Για αυτό έρχεται στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο ο Γ. Παπανδρέου

Πληροφορίες ότι θα συναντηθεί με εκπροσώπους της μειονότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ




Αυξάνονται καθημερινώς οι «πονοκέφαλοι» και η ανησυχία της κυβέρνησης εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς πληθαίνουν τα προβλήματα ακόμη και σε περιοχές και περιφέρειες όπου θεωρητικώς το ΠαΣοΚ διαθέτει ασφαλές προβάδισμα. Στον κατάλογο των «προβληματικών» περιοχών συγκαταλέγεται πλέον και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου πολλαπλασιάζονται οι ενδείξεις ότι η μουσουλμανική μειονότητα στις επικείμενες εκλογές θα τηρήσει μια διαφορετική στάση απ΄ ό,τι ως πρόσφατα. Οι τάσεις αυτονόμησης μειονοτικών υποψηφίων έχει προκαλέσει ανησυχία στην Ιπποκράτους, σε πρώτο επίπεδο επειδή φαίνεται μια μεταστροφή της πολιτικής στάσης που οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί της περιοχής τηρούσαν τις τελευταίες δεκαετίες, έχοντας βρει πολιτική έκφραση στα μεγάλα πολιτικά κόμματα και, δεύτερον, επειδή τα μεγαλύτερα τμήματα της μειονότητας παραδοσιακά ψήφιζαν ΠαΣοΚ.

Πέραν της ήδη δημοσιοποιημένης αυτόνομης καθόδου της κυρίας Σιμπέλ Μουσταφάογλου (υποψήφιας με το ΠαΣοΚ στις ευρωεκλογές του 2009) για τον δήμο της Κομοτηνής, στις αρχές της εβδομάδας εμφανίστηκαν νέα κρούσματα, όταν μουσουλμάνοι, οι κκ. Τζελαϊτίν Δουλγκέρ και Ιρφάν Χατζηγκενέ που αρχικώς είχαν ανακοινωθεί ως υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Ξάνθη με τον συνδυασμό του υποστηριζόμενου από το ΠαΣοΚ κ. Α. Γιαννακίδη , ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους. Ως αιτία της αποχώρησής τους προέβαλαν ότι ο συνδυασμός είχε... πολλούς μουσουλμάνους υποψηφίους, με κίνδυνο να μην εκλεγούν.

Σε αυτό το κλίμα, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου επισκέπτεται το Σάββατο την Αλεξανδρούπολη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει και συναντήσεις με εκπροσώπους της μειονότητας. Θα έχει προηγηθεί η σημερινή ομιλία του κ. Παπανδρέου στο Περιστέρι, όπου ο υποστηριζόμενος από το ΠαΣοΚ κ. Κ. Λαλένης είναι υποψήφιος για τρίτη φορά και τα μηνύματα που φθάνουν στην Ιπποκράτους δεν είναι ενθαρρυντικά. Την ίδια στιγμή, σοβαρά προβλήματα και αντιδράσεις καταγράφονται στη σχέση ΠαΣοΚ- Π. Τατούλη , ο οποίος υποστηρίζεται από το κυβερνών κόμμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πέραν των βουλευτών που έχουν ανοιχτά διαφωνήσει με την επιλογή να στηριχθεί ο πρώην υφυπουργός της ΝΔ (όπως οι κκ. Π. Μπεγλίτης και Οδ. Κωσταντινόπουλος ), τοπικά στελέχη καταμαρτυρούν πλέον ανοιχτά στον κ. Τατούλη αυταρχικές και αλαζονικές συμπεριφορές και εξαπολύουν επιθέσεις εις βάρος του. Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αρκαδίας κ. Γ. Μπαρούτσας, ο οποίος είχε ανακοινωθεί από το ΠαΣοΚ ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, όμως αγνοήθηκε από τον κ. Τατούλη. Αποτέλεσμα ήταν η κοινοποίηση επιστολής διαμαρτυρίας, στην οποία ο κ. Μπαρούτσας κατηγορεί τον κ. Τατούλη και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι είναι «διπρόσωπος και πολιτικάντης», ενώ συμπληρώνει: «Με τον βίο και την πολιτεία του δικαιώνει καθημερινά όλους εκείνους που τον έχουν χαρακτηρίσει “κωλοτούμπα”, “μεταλλαγμένο πολιτικό” και“γυρολόγο των κομμάτων”. Οι μεταλλάξεις του είναι γνωστές και γραφικές. Ανάλογα με τις εποχές ξεπηδάει από τον κομματικό σωλήνα της Δεξιάς, της Ακροαριστεράς και της Ακροδεξιάς. Ενας άλλος Τατούλης».


Πηγή:   http://www.tovima.gr/