Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Όλα έτοιμα για το αυριανό ματς χάντμπολ Ελλάδα-Νορβηγία στην Ξάνθη


Έρχονται και δημοσιογράφοι με κανάλια από τη Όσλο. Διαφήμιση για την Θράκη.

Τι είπαν στην συνέντευξη Τύπου προπονητές, παίκτες και δημοτική αρχή;



Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν οι προπονητές των εθνικών ομάδων χαντμπολ ανδρών Ελλάδας και Νορβηγίας, στο Δημαρχιακό μέγαρο Ξάνθης, με την ευκαιρία του αγώνα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, που θα γίνει την Κυριακή στις 3μμ στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης» της Θρακιώτικης πόλης.

Εκτός από τους Νίκο Μάντζο και Ρόμπερτ Χέτινγκ, μίλησαν και οι παίκτες των δυο ομάδων που θα αναμετρηθούν την Κυριακή, ο Γιώργος Ζαραβίνας από την ελληνική ομάδα και ο Μπιάρτε Μυρχουόλ από την Νορβηγία. Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, αφού ο Δήμος μαζί με την ΟΧΕ έχουν αναλάβει την διοργάνωση του παιχνιδιού.

Ο κ. Στυλιανίδης, καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των ομάδων ανέφερε: «Για εμάς ο αθλητισμός είναι βασική προτεραιότητα. Είναι χαρά αλλά και ικανοποίηση ότι θα φιλοξενήσουμε την εθνική ομάδα των ανδρών στο χαντμπολ, στο παιχνίδι της με την Νορβηγία, που είναι μια από τις μεγάλες δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Χαντμπολ. Με το παιχνίδι αυτό δίνουμε και την ευκαιρία στους φιλάθλους της Ξάνθης και ειδικά στα παιδιά να παρακολουθήσουν έναν διεθνή αγώνα, υψηλού επιπέδου. Εύχομαι να γίνει ένα συναρπαστικό παιχνίδι, να κερδίσει ο καλύτερος και φυσικά δεν το κρύβω ότι θα ήθελα το απόγευμα της Κυριακής να φύγει από την πόλη μας, με τη νίκη η ελληνική ομάδα!».

Από την πλευρά του, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΧΕ κ. Δημήτρης Σταυρακάκης, ευχαρίστησε εκ΄ μέρους της Ομοσπονδίας τον Δήμο Ξάνθης και τον Δήμαρχο κ. Στυλιανίδη, για την συμβολή τους στην διοργάνωση, λέγοντας ότι: «περιμένουμε από τον φίλαθλο κόσμο να βρεθεί. κοντά στην προσπάθεια της ελληνικής ομάδας. Πέρα από το γεγονός της συνεισφοράς του Δήμου στην διοργάνωση, κάτι για το οποίο ευχαριστούμε δημόσια τον κ. Στυλιανίδη, θέλω να επισημάνω ότι στην πόλη σας, διαθέτεται ένα πολύ ωραίο κλειστό γυμναστήριο, όπως το «Φ. Αμοιρίδης» που είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν στην χώρα μας. Και είναι χαρά και για τους παίκτες να παίζουν σε τέτοια γήπεδα. Εύχομαι όπως η ΟΧΕ και άλλα αθλήματα να διοργανώνουν σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις στην πόλη της Ξάνθης!».


Δηλώσεις προπονητών:

Ο Νίκος Μάντζος (ομοσπονδιακός τεχνικός) ευχαρίστησε και αυτός από την πλευρά του, τον Δήμαρχο Ξάνθης για την φιλοξενία σημειώνοντας ότι: «χαιρόμαστε που είμαστε εδώ, και θα παίξουμε σε ένα γήπεδο στολίδι!».

Για τον αγώνα της Κυριακής ο κ. Μάντζος επεσήμανε: «Πιστεύω ότι πρώτος στόχος είναι να ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Με αγωνιστικότητα, πάθος και εμφάνιση που θα ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο. Παίζουμε απέναντι σε μια σχολή του χαντμπολ, ιδιαίτερη σχολή, που μάλιστα χαίρονται για το παιχνίδι τους. Έχουν παίκτες που παίζουν στα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου.

Εμείς ερχόμαστε από μια ήττα που μας χάλασε το ηθικό. Αυτό ήταν μέχρι χθες. Σήμερα από την προπόνηση που θα κάνουμε ξεκινάμε με στόχο να αλλάξουμε τα πράγματα και την ψυχολογία. Και φυσικά με στόχο τη νίκη. Έχουμε δυο ημέρες μπροστά μας να μαζέψουμε τις δικές μας δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι. Φυσικά και θέλουμε τη νίκη, θα μας δώσει βαθμούς, θα μας βάλει μέσα στο παιχνίδι για την πρόκριση. Ο όμιλος αρχίζει τώρα και έχει διάρκεια».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός μας, ζήτησε την παρουσία του κόσμου, στο Κυριακάτικο ματς, τονίζοντας: «Θέλουμε ο κόσμος να είναι ο 8ος παίκτης μας. Μας αρέσει να παίζουμε με κόσμο. Τους χρειαζόμαστε κοντά μας».

Σε ερώτηση τι πρέπει να προσέξει η ελληνική ομάδα, είπε: «Σε τέτοιο ματς με την Νορβηγία, θέλει παρά πολλά πράγματα να προσέξεις μέσα στο παιχνίδι. Να μην κάνουμε τεχνικά λάθη ή να κάνουμε όσα λιγότερα γίνεται. Χρειάζεται για 60 λεπτά καθαρό μυαλό!».

Ο Γιώργος Ζαραβίνας, μίλησε εκ΄ μέρους των διεθνών παικτών, στη συνέντευξη τύπου. Αναλυτικά είπε: «Ερχόμαστε από ένα αποτέλεσμα, εκτός προγραμματισμού. Άνοιξε το σκορ στην Τσεχία, εκεί είχαμε να διαπραγματευτούμε ένα βαρύ αποτέλεσμα. Θέλουμε τώρα να το ξεπεράσουμε. Είναι δυνατή ομάδα οι Νορβηγοί. Οι παίκτες των δυο ομάδων πάνω κάτω γνωρίζονται αφού πολλοί από αυτούς παίζουν στην Γερμανία. Πρέπει σαν ομάδα να φανούμε πιο ανταγωνιστική, να βγάλουμε στο γήπεδο τα δικά μας προτερήματα και να διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος της νίκη. Η Νορβηγία το παραμικρό λάθος δεν το συγχωρεί. Οποιαδήποτε αδυναμία που θα δείξουμε θα την εκμεταλλευθεί. Απλά στο γήπεδο πρέπει να επιβάλουμε τα δικά μας στοιχεία, να μην κάνουμε λάθη. Να βγάλουμε όλα τα ατού μας!».

O προπονητής της εθνικής ομάδας της Νορβηγίας Ρόμπερτ Χέτινγκ δήλωσε για το παιχνίδι της Κυριακής: «Είναι σημαντικός αγώνας, έχουμε δουλέψει παρά πολύ για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Σεβόμαστε την ελληνική ομάδα, είδαμε πόσο καλά έπαιξε απέναντι στην Γερμανία. Έχουμε από την πλευρά μας κάποιους τραυματισμούς αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε να παρουσιαστούμε πλήρης. Η πόλη της Ξάνθης μου άρεσε πολύ, βγήκαμε με την ομάδα και ήπιαμε καφέ στην παλιά πόλη, ωραίος καιρός , τελείως διαφορετικός από την Σκανδιναβία».

Ο Μπιάρτε Μυρχουόλ (παίκτης Νορβηγίας) δήλωσε: «Γνωρίζουμε το καλό επίπεδο της εθνικής Ελλάδας. Εκφράζουμε τον σεβασμό μας, στους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας. Είμαι φίλος με τον Αλέξη Αλβανό, τον ξέρω από την Μπουντεσλίγκα. Δεν σας κρύβω ότι μου αρέσει να παίζω σε δυνατές έδρες, γεμάτα γήπεδα. Είδα την ατμόσφαιρα που είχαν κάνει οι έλληνες στο παιχνίδι με την εθνική Γερμανίας και πραγματικά μου άρεσε πολύ. Σίγουρα η αποστολή που έχουμε εδώ στην Ξάνθη, είναι πολύ δύσκολη!».

-Τον αγώνα Ελλάδα-Νορβηγία, θα μεταδώσει απευθείας τηλεοπτικά η ΕΤ-1, ενώ το παιχνίδι θα μεταδοθεί απευθείας και στην Νορβηγία, από το κανάλι ΤV-2. Μάλιστα θα στείλει και δημοσιογράφο στην Ξάνθη για την μετάδοση του αγώνα από το «Φ. Αμοιρίδης». Επίσης στην Θρακιώτικη πόλη, θα φθάσουν αύριο άλλοι δύο Νορβηγοί δημοσιογράφοι από εφημερίδες του Όσλο, για την κάλυψη του αγώνα.

--Η εθνική ομάδα ανδρών, έχει παίξει άλλη μια φορά στο «Φ. Αμοιρίδης» όπου μάλιστα ήταν νικηφόρο το παιχνίδι. Το 2002 είχε αντιμετωπίσει την Βοσνία, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.



Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/