Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Τέσσερις ώρες ύπνου σε δύο μέρες για τους φαντάρους στην Ξυλαγανή


Απαράδεκτες συνθήκες καταγγέλει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων για την 389 ΠΑΠ στην Ροδόπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Για μια ακόμη φορά, όπως καταγγέλει το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποκαλύπτονται οι σκληρές συνέπειες στην καθημερινότητα των φαντάρων, που επιφέρουν τα τρομερά προβλήματα ανοργανωσιάς και πελατειακών σχέσεων που επικρατούν στον Ελληνικό Στρατό, είτε κυβερνά η ΝΔ, είτε κυβερνά το ΠΑΣΟΚ.

Στην συγκεκριμένη μονάδα ήδη ένας φαντάρος έχει πάρει αναβολή, ενώ τρείς από τους εναπομείναντες κίνησαν «παράπλευρες διαδικασίες» ευνοϊκής τους μετάθεσης σε άλλη μονάδα, για να γλυτώσουν.

Τι είναι όμως αυτό που βασανίζει και διώχνει τους φαντάρους από το 389 ΠΑΠ Ξυλαγανής Ροδόπης;

Στην εν λόγω μονάδα από το καλοκαίρι έως σήμερα υπάρχει εμπλοκή, που σύμφωνα με τους αξιωματικούς θα συνεχιστεί μέχρι το Δεκέμβρη, όταν ο στρατός είναι υποχρεωμένος να δώσει τα γκρουπάκια των εορταστικών αδειών.

Ο λόγος που έχουν εξαφανιστεί οι έξοδοι και απαγορευτεί οι άδειες συνδέεται με την ελλιπή επάνδρωση της μονάδας, η οποία θα χειροτερεύσει ακόμη περισσότερο με την απόλυση της τελευταίας σειράς και το μεγάλο όγκο των υπηρεσιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φαντάροι που υπηρετούν στη μονάδα χτυπούν παράνομα διπλο-υπηρεσίες: υπηρεσία θαλαμοφύλακας 3:00-6:00 και ακολούθως 6:00-9:00 υπηρεσία τηλεφωνητή. 'Άλλος φαντάρος κρατά το ΚΨΜ, μετά εκτελεί χρέη θαλαμοφύλακα και ακολούθως τηλεφωνητή.

Αποτέλεσμα: υπάρχει φαντάρος που τις τελευταίες 2 μέρες έχει κοιμηθεί 4 ώρες! .

 
Πηγή:  http://kranosgr.blogspot.com/