Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ο νέος αμερικανός πρέσβης και η σχέση του με την Θράκη

Με θητεία στην Κων/πολη ο Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ

Εθεσε στον Παπουτσή το θέμα της λαθρομετανάστευσης στον Έβρο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή συναντήθηκε προχθές ο νέος αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, ο οποίος παρέδωσε και επισήμως την περασμένη εβδομάδα τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπική αλλά το γεγονός ότι ο Παπουτσής ήταν από τους πρώτους που επισκέφθηκε είχε τη σημειολογία του, αφού οι αμερικανοί παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία την δραματική αύξηση της λαθρομετανάστευσης στον Έβρο, για την οποία πραγματοποιήθηκαν όπως ξέρετε την περασμένη εβδομάδα ειδικές συσκέψεις στο Πεντάγωνο αλλά και στην Αλεξανδρούπολη. Οι αμερικανοί φοβούνται μήπως επιχειρήσουν με αυτόν τον τρόπο να έρθουν στην Ελλάδα μέλη της Αλ Κάιντα, που θα επιχειρήσουν στη συνέχεια τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Άλλωστε, όπως έχει αποκαλύψει το «Φλιτζάνι», δύο φορές τουλάχιστον στο παρελθόν έχουν συλληφθεί στον Έβρο άτομα που με βάση στοιχεία ξένων μυστικών υπηρεσιών είχαν σχέσεις με ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο νέος αμερικανός πρέσβης είναι στενός συνεργάτης της αμερικανίδας υπεξ Χίλαρι Κλίντον, στο γραφείο της οποίας ήταν προσωπάρχης μέχρι να έρθει στην Αθήνα.

Μεταξύ άλλων έχει υπηρετήσει στο αμερικανικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης. Τίθεται υπέρ της επαναλειτουργίας της Χάλκης ενώ θεωρεί την ενθρόνιση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ως μια από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του.

Στην Αθήνα ο Σμιθ διαδέχεται έναν άλλον Ντάνιελ, στον Σπέκχαντ, που βασικό στόχο της θητείας του είχε την καθυστέρηση του σχεδίου του ελληνορωσοβουλγαρικού αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και την προώθηση του ελληνοτουρκικού Καρατσαπέι - Κομοτηνή, κάτι που φάνηκε άλλωστε και από την παρουσία του σε εκείνη την τελετή εγκαινίων στους Κήπους το 2006, που αποτέλεσε και τη μοναδική του επίσκεψη στην Θράκη όλα αυτά τα χρόνια...


Πηγή:  http://www.flitzani.gr/