Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Διηπειρωτικό ράλι με αντίκες θα περάσει από τη Θράκη

Σήμερα τα ελληνικά πληρώματα στην Αλεξανδρούπολη
Αύριο με τα ξένα που έρχονται από Τουρκία και κάνουν τη διαδρομή Πεκίνο - Παρίσι θα πάνε στους Κήπους για να ξεκινήσει το ελληνικό σκέλος του αγώνα
                           ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...



Από την Θράκη θα περάσουν την Δευτέρα (11 Οκτωβρίου) τα 107 πληρώματα που μετέχουν στο τέταρτο ράλι «Peking to Paris 2010», το οποίο ξεκίνησε πριν ένα μήνα από το Πεκίνο και θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο, στις 16 Οκτωβρίου, στο Παρίσι. Τα πληρώματα, που απαρτίζονται από αυτοκίνητα - αντίκες κατασκευασμένα από το 1907 μέχρι το 1975, ξεκίνησαν στις 10 Σεπτεμβρίου από την Κίνα και θα ολοκληρώσουν τον αγώνα τους στην Γαλλία έχοντας διασχίσει 14.360 χιλιόμετρα. Στην διάρκεια όλης αυτής της διαδρομής θα έχουν περάσει από χώρες όπως η Μογγολία, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Τουρκμενιστάν, το Ιράν, η Τουρκία, η Ελλάδα και η Ιταλία.

Η διοργανώτρια λέσχη της Αγγλίας Endurance Rally Association (E.R.A.) σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο Motor Rally Organization Events (M.R.O.E.), αποφάσισαν στην φετινή διοργάνωση να υπάρξουν και δύο ειδικές διαδρομές στην Ελλάδα, που θα διεξαχθούν το διήμερο 11 και 12 Οκτωβρίου. Αποδέχθηκαν μάλιστα και περιορισμένες συμμετοχές για το ελληνικό τμήμα που θα διέλθει το ράλι, από τους Κήπους του Έβρου μέχρι την Ηγουμενίτσα. Έτσι, 22 πληρώματα με τις αντίκες τους, προερχόμενα από την Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία, θα προστεθούν στα άλλα 107 κλασσικά αυτοκίνητα που τρέχουν ήδη εδώ και ένα μήνα, ερχόμενα από την Ασία στην Ευρώπη.

Την Κυριακή το απόγευμα το M.R.O.E. θα υποδεχθεί τα βαλκανικά πληρώματα στο ξενοδοχείο «Alexander Palace» της Αλεξανδρούπολης, όπου θα τους διανείμει τα υλικά του αγώνα και θα γίνει ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση - ενημέρωση των πληρωμάτων για την εκδήλωση και την επομένη θα μεταφερθούν πληρώματα και αντίκες στον συνοριακό σταθμό Κήπων του Έβρου, όπου θα ενωθούν με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που θα προέρχονται από την Τουρκία και συμμετέχουν στον διεθνή αγώνα.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα πληρώματα από τον Έβρο στον αγώνα της Δευτέρας θα είναι από επαρχιακούς δρόμους. Συγκεκριμένα, θα περάσουν από Βρυσούλα, Μοναστηράκι, Λουτρό, Νίψα, Βρασνά, Σταυρό, Ολυμπιάδα, Αρναία, Ταξιάρχη, Πολύγυρο για να τερματίσουν την ημέρα στην Θεσσαλονίκη, όπου και θα διανυκτερεύσουν. Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς Κατερίνη και από εκεί προς Ελασσόνα, Βρία, Πολύφυτο, Δασκίο, Βελβεντό, Λιβαδερό, Άκρη, Λουτρό, Δεσκάτι, Σκεπάλι και θα ανασυγκροτηθούν στα Μετέωρα στο Καστράκι. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούν προς τα Ιωάννινα, όπου θα ολοκληρωθεί το ελληνικό σκέλος του αγώνα και θα γίνουν οι σχετικές απονομές, ενώ μέσω Ηγουμενίτσας τα ξένα πληρώματα θα περάσουν στην Ιταλία για τη συνέχιση του αγώνα, στον δρόμο για το Παρίσι.



Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/