Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Πρόκριση για την Εθνική Νέων με βασικό τον Καθάριο


Ο παίκτης της Ξάνθης έπαιξε κι στα τρία παιχνίδια ως βασικός.

Και στα τρια, όμως, αντικαταστάθηκε...

      ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Στην Ελλάδα έφτασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής η Εθνική Νέων (κάτω των 19 ετών), που κατάφερε να προκριθεί στην elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2011. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφερε ισοπαλία 1-1 στο γήπεδο «Algarve» με τη διοργανώτρια του 3ου προκριματικού ομίλου Πορτογαλία και παρά τη νίκη του Αζερμπαϊτζάν με σκορ 3-0 επί της Γεωργίας στον άλλο αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής, πήρε την πρόκριση.

Η ελληνική ομάδα είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα από την Γεωργία με 0-1 με ένα τέρμα που μπήκε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, ωστόσο είχε κερδίσει στην δεύτερη αγωνιστική το Αζερμπαϊτζάν επίσης με 1-0 χάρη σε ένα τέρμα του Μαυρουδή Μπουγαΐδη στο 41ο λεπτό. Έτσι η ελληνική ομάδα ισοβάθμησε στη δεύτερη θέση του ομίλου με το Αζερμπαϊτζάν, όμως πέρασε λόγω της νίκης της στο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι. Την πρόκριση πήρε και η ομάδα της Πορτογαλίας, που κατέλαβε την πρώτη θέση.

Το χρυσό τέρμα που έδωσε την ισοπαλία στο ματς με την Πορτογαλία και κατά συνέπεια την πρόκριση στην επόμενη φάση πέτυχε ο Βέλλιος στο 49'. Ο ίδιος παίκτης ήταν και ένας από τους τρεις που «κιτρινίστηκαν» από τον νορβηγό διαιτητή Τομ Χάραλντ Χάγκεν εξαιτίας του σκληρού παιχνιδιού που έπαιξαν οι έλληνες διεθνείς για να διατηρήσουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι άλλοι δύο ήταν ο Κοτσαρίδης και ο Παύλος Καθάριος της Skoda Ξάνθη.

Ο Καθάριος αγωνίστηκε και στις τρεις αναμετρήσεις της προκριματικής φάσης ως βασικός, ωστόσο και στις τρεις αντικαταστάθηκε στην διάρκεια του αγώνα από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Λεωνίδα Βόκολο, σε κινήσεις τακτικής που έκανε. Στην πρεμιέρα με την γεωργία έπαιξε μέχρι το 58 ο λεπτό, ενώ το αποτέλεσμα ήταν ακόμα 0-0, ενώ στην θέση του μπήκε ο Καϊμακαμούδης. Στον δεύτερο αγώνα με το Αζερμπαϊτζάν αντικαταστάθηκε στο 73 από τον Μαρινάκη, όταν η Ελλάδα έμεινε με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Κολοβού. Στο τρίτο ματς με την Πορτογαλία ξεκίνησε και πάλι βασικός, ωστόσο έγινε αλλαγή στο 71 επίσης με τον Μαρινάκη, ώστε να τηρηθούν και τα γούρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τρίτο και τελευταίο αγώνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον προκριματικό της Πορτογαλίας παρακολούθησε και ο (πορτογάλος) Ομοσπονδιακός Προπονητής Φερνάντο Σάντος, ο οποίος μετά τη λήξη της αναμέτρησης πήγε στα αποδυτήρια και έδωσε συγχαρητήρια τους νεαρούς διεθνείς και στους προπονητές για αυτή την επιτυχία. Ο Λεωνίδας Βόκολος εμφανίστηκε αμέσως μετά το τέλος του ματς και έχοντας στο τσεπάκι την πρόκριση «απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνολική προσπάθεια των παιδιών», παρά τις βασικές απουσίες που είχε η ομάδα επειδή στελέχωσαν μεγαλύτερες Εθνικές Ομάδες. «Έχουμε, πλέον, αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας για να βελτιωθούμε και να παρουσιαστούμε πιο δυνατοί στους αγώνες της elite round», σχολίασε ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός της ομάδας Νέων, κάτω των 19 ετών.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/