Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Φόλα σε οικόσιτο σκυλάκι έριξαν ασυνείδητοι

Το βρήκε η ιδιοκτήτριά του. Το ζωντανό έκανε σπασμούς, εμετό και πέθανε λίγα λεπτά αργότερα
Τις προηγούμενες μέρες νεκρό από φόλα βρέθηκε ένα γάτακι και χτυπημένο από πέτρα ακόμη ένα
                       ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Στα χέρια της ιδιοκτήτριάς του πέθανε ένα μικρό οικόσιτο σκυλάκι εξαιτίας ασυνείδητων που αποφάσισαν να το δηλητηριάσουν ρίχνοντας φόλα. Το σκυλί θηλυκού γένους ζούσε στη διώροφη κατοικία της κ. Κυριακής και του συζύγου της μαζί με ένα ακόμα μικρό σκυλάκι και δύο γάτες. Η μικρόσωμη Μπέλα βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση από την ιδιοκτήτριά του το πρωί της Κυριακής στην πυλωτή του σπιτιού, εκεί όπου η κ. Κυριακή τάιζε και κοίμιζε τα ζωάκια της. Η ιδιοκτήτρια πρόσεξε αμέσως την αλλαγή στη συμπεριφορά αφού το σκυλάκι έκανε χαρές όποτε την έβλεπε. Αυτή τη φορά όμως η Μπέλα ήταν ξαπλωμένη και δεν ανταποκρινόταν στα κελεύσματά της. Το σκυλάκι παρουσίασε σπασμούς, έκανε εμετό και πέθανε λίγα λεπτά αργότερα.


Απαρηγόρητη η κ. Κυριακή για τον ξαφνικό θάνατο της αγαπημένης της Μπέλας δεν μπορούσε να πιστέψει ποιος θα μπορούσε να φερθεί έτσι σε ένα άκακο ζωντανό, που δεν είχε πειράξει κανέναν, «έχουμε όλοι δικαιώματα στη ζωή, όλοι είμαστε πλάσματα του θεού», έλεγε η ιδιοκτήτρια χαϊδεύοντας το νεκρό σκυλάκι. Μόλις την προηγούμενη μέρα η κ. Κυριακή βρήκε νεκρή επίσης από φόλα μία γάτα και λίγο πιο πέρα χτυπημένη από πέτρα ακόμα μία. Το δεύτερο γατάκι πέθανε και αυτό αν και ο σύζυγός προσπάθησε με ενέσεις και ειδικά χάπια να το επαναφέρει. "Έχω κηδεία από το Σάββατο", επαναλάμβανε η κ. Κυριακή.


Κτηνίατρος από το κυνοκομείο Κομοτηνής εξέτασε το νεκρό σκυλάκι ενώ η ιδιοκτήτρια του παρήγγειλε νεκροψία προκειμένου να διαπιστώσει τις είδους δηλητήριο έριξαν ασυνείδητοι. Η φιλόζωη φρόντιζε να κρατάει κοντά της μόνο ήσυχα και φιλικά προς τον άνθρωπο σκυλάκια όπως ήταν η Μπέλα. Μάλιστα όταν στο παρελθόν διαπίστωσε ότι το σκυλί που είχε πάρει από το κυνοκομείο ήταν επιθετικό το επέστρεψε πίσω. Η παρουσία όμως των ζωντανών στη γειτονιά ενοχλούσε κάποιους, αφού όπως παραδέχτηκε η κ. Κυριακή την έγιναν κατά καιρούς παράπονα. Στο παρελθόν στην ίδια περιοχή άγνωστοι είχαν δηλητηριάσει με φόλα αδέσποτα σκυλιά. Μετά το νέο περιστατικό η κ. Κυριακή πήρε την απόφαση να καταθέσει μήνυση ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.