Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Νέα επίθεση από το "Θέμα" στον Πεταλωτή, αυτή τη φορά μέσω ίντερνετ

Από την διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα απαντά στον Κομοτηναίο για το ταξίδι των δημοσιογράφων της ΑΜ-Θ

Τον κατηγορεί: "Ούτε λέξη για την... ταμπακιέρα".
             ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ




Με αόριστες αναφορές και χωρίς να απαντάει επί της ουσίας στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Θέματος» για τη δωρεάν φιλοξενία 80 δημοσιογράφων από την εκλογική του Περιφέρεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, προσπάθησε να εμφανιστεί πολιτικά διωκόμενος.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ούτε λίγο, ούτε πολύ κάνει λόγο περί υπερβολικών χαρακτηρισμών, επιμένοντας ωστόσο, ότι και στο μέλλον θα συνεχίσει την προκλητική κατασπατάληση των δημοσίων χρημάτων.

Στην απάντησή του, ο κ. Πεταλωτής, αποφεύγει να απαντήσει, στο γιατί έκρινε σκόπιμο να φιλοξενήσει (εν μέσω της οικονομικής καταιγίδας) ογδόντα δημοσιογράφους που δραστηριοποιούνται στην εκλογική περιφέρεια, στην οποία εκλέγεται βουλευτής.

Επειδή, η κίνηση είναι άκρως προκλητική, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν ότι: «αν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θέλει να κάνει δημόσιες σχέσεις θα πρέπει να πληρώνει από την τσέπη του το λογαριασμό».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η «απειλή» Πεταλωτή, σχετικά με την συνέχιση των ανούσιων ημερίδων, που έχουν ως συνέπεια την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντιμετωπίζει με επιπολαιότητα την πιο δύσκολη οικονομικά συγκυρία, αφού την στιγμή που ζητά από τους Έλληνες φορολογούμενους, ξοδεύει για μια ημερίδα 10000 ευρώ, μόνο και μόνο για να φιλοξενήσει ογδόντα δημοσιογράφους από την εκλογική του περιφέρεια.

Στο σημείο αυτό τίθεται και ένα ακόμη ζήτημα. Αλήθεια, ο κάθε βουλευτής ή υπουργός έχει την δυνατότητα –όπως ο κ. Πεταλωτής- να φωνάζει όποτε εκείνος το κρίνει σκόπιμο, δεκάδες δημοσιογράφους, για να κάνει δημόσιες σχέσεις;

Είναι βέβαιο πως όχι.

Πέραν τούτου, και σχετικά με τις αιχμές περί ψευδών ειδήσεων, θα ήταν ωφέλιμο για τον κ. Πεταλωτή, να μην προκαλεί, για ένα και μόνο λόγο.

Γιατί, είναι πρόσφατο το ψέμα εκστόμισε σχετικά με το «απλό» δωμάτιο στο οποίο διαμένει στον Intercontinental, την στιγμή που αποτελεί κοινό μυστικό ότι μένει στην σουίτα 533.

Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον η απάντηση που έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας μας: «Για άλλη μια φορά η εφημερίδα «Το Πρώτο Θέμα» προσφεύγει στο ψέμα. Κανένα «ταξιδάκι αναψυχής» δεν έκαναν οι δημοσιογράφοι της περιφέρειάς μου.

Αντίθετα, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - Επικοινωνίας, υπό την εποπτεία μου, ξεκίνησε πρόγραμμα προσέγγισης, προώθησης και ενημέρωσης των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ της Ελληνικής Περιφέρειας. Επιλέχθηκαν, πιλοτικά, τα ΜΜΕ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και αυτά της Κρήτης.

Κατά την διάρκεια της διημερίδας, οι εκπρόσωποι των περιφερειακών ΜΜΕ συμμετείχαν στην καθημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μαζί με τους συναδέλφους τους από τα κεντρικά ΜΜΕ της Αθήνας.

Επίσης συμμετείχαν σε εκτενή συζήτηση παρουσία εννέα συνολικά Υπουργών και δύο Γενικών Γραμματέων, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν την - σπάνια γι΄ αυτούς - ευκαιρία να ρωτήσουν και να θέσουν απευθείας τα ζητήματα των τοπικών τους κοινωνιών στους αρμόδιους, αλλά και να ενημερωθούν από αυτούς.

Και επειδή τα αποτελέσματα αυτών των διημερίδων κρίνονται εξαιρετικά, θα συνεχιστεί η ανάλογη ενημέρωση των δημοσιογράφων της περιφέρειας και των ΜΜΕ που εκπροσωπούν.

Η κυβέρνηση σέβεται την ελληνική περιφέρεια και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για ίση πρόσβαση στην πληροφορία και την ενημέρωση.

Αναγνωρίζει στην πράξη την σπουδαιότητα της υποστήριξης των περιφερειακών ΜΜΕ, τα οποία επιτελούν διττό ρόλο, αφενός αναδεικνύοντας τα τοπικά προβλήματα και αφετέρου, ενημερώνοντας γι’ αυτά την κεντρική κυβέρνηση».

 
Πηγή:   http://www.protothema.gr/