Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Χωρίς εντάσεις το debate των υποψηφίων δημάρχων Ξάνθης

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Κανάλι 6 της Ξάνθης

Δεν παραβρέθηκε ο Αχμέτογλου. Τι είπαν Στυλιανίδης, Πούλιος, Ανταμπούφης και Κολλάρος;



Το debate* (ή τηλεμαχία) των υποψηφίων Δημάρχων της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Kανάλι 6, για πρώτη φορά στα χρονικά της πόλης.

Στην ειδική εκπομπή, που διήρκεσε δύο ώρες, παραβρέθηκαν ο Μιχάλης Στυλιανίδης, ο Χρήστος Πούλιος, ο Νίκος Ανταμπούφης και ο Γιώργος Κολλάρος. Δεν παραβρέθηκε τελικά ο υποψήφιος του συνδυασμού «Ισότητα» Χουσεΐν Αχμέτογλου. Το κλίμα στη μεγαλύτερη διάρκεια ήταν ήπιο καθώς και το πλαίσιο δεν άφηνε περιθώριο αντιπαραθέσεων ενώ επικοινωνιακά δεν μπορεί κανείς να πει με ασφάλεια αν κερδήθηκαν ή χάθηκαν εντυπώσεις, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτού του είδους τις συζητήσεις. Πάντως οι υποψήφιοι ακολούθησαν, όπως φάνηκε, την τακτική που ο καθένας είχε επιλέξει για τη συζήτηση.

Οι υποψήφιοι απαντούσαν κατά σειρά σε θεματικά ερωτήματα, χωρίς τη δυνατότητα απευθείς διαλόγου, εντός συγκεκριμένου χρόνου. Παρόλα αυτά υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης και ο επικεφαλής των «Πολιτών για την Αλλαγή» Χρήστος Πούλιος αντάλλαξαν βέλη, χρησιμοποιώντας το χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους και επανερχόμενοι στις προηγούμενες θέσεις των συνομιλητών τους, ιδιαίτερα στο ζήτημα της διαφάνειας. Κατά τα άλλα στη συζήτηση που κινήθηκε σε πολιτισμένο κλίμα και δεν ξέφυγε από τα χρονικά όρια των απαντήσεων, συζητήθηκαν θέματα όπως η καθημερινότητα, η ισόροπη ανάπτυξη της πόλης, η ανεργία, οι επιπτώσεις του μνημονίου στο Δήμο, η εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης», η κοινωνική πολιτική κ.α.


Τι είπαν απευθείας στο κοινό οι υποψήφιοι.

Στην αποφώνησή του ο Δήμαρχος Ξάνθης κατέληξε λέγοντας ότι δεν διαθέτει μαγικό ραβδί αλλά έχει την εμπειρία, σημειώνοντας ότι οι πολίτες των εμπιστεύτηκαν και δεν θα τους προδώσει. Από την πλευρά του Χρήστος Πούλιος, μεταξύ άλλων, απέδωσε διλληματικό χαρακτήρα στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και εξήγησε πώς ο ψηφοφόρος της Ξάνθης θα πρέπει να προβεί στη σύγκριση της λογικής της που χαρακτηρίζει τη δημοτική αρχή με αυτή που διέπει το πρόγραμμα της παράταξής του. Ο Νίκος Ανταμπούφης ανέφερε ότι οι εκλογές έχουν ιδιαίτερο πολιτικό φορτίο και συμπλήρωσε πως το γεγονός ότι υπάρχουν οι ίδιες παρατάξεις και οι ίδιοι επικεφαλής με τις προηγούμενες εκλογές δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να εκτιμήσει την παρουσία του καθενός στην τετραετία και να κρίνει. Τέλος ο Γιώργος Κολλάρος επεσήμανε ότι οι εκλογές θα δείξουν αν το λαϊκό κίνημα θα ενισχύση τη διάθεση να παλέψει απέναντι στο μνημόνιο και την υπονόμευση του αύριο.

Τη συζήτηση συντόνισε η Μαρία Κώστογλου.



Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/