Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Στην Κομοτηνή ο Γ. Πεταλωτής για την επέτειο της 28ης Οκτωνρίου

Φορώντας αδιάβροχο και δίπλα - δίπλα στην εξέδρα με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη

ΤΙ ΕΙΠΕ αμέσως μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης (αφού η μαθητική ματαιώθηκε);
ΤΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ '40 & ΤΑ "ΟΧΙ" ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ...



Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης -Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ,βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Κομοτηνή.

O κ. Πεταλωτής αφού παρακολούθησε τη στρατιωτική παρέλαση συνεχάρη τους συμμετέχοντες και ευχήθηκε Χρόνια Πολλά στους συμπολίτες του. Αμέσως μετά δήλωσε:

«Σήμερα γιορτάζουμε, το “Όχι” που είπε ο λαός μας, και που λέει διαχρονικά σε όποιον επιβουλεύεται την κυριαρχία του, την ανεξαρτησία του και τη λαϊκή βούληση. Το “'Όχι” του 1940, το επαναλαμβάνει , σήμερα, ο λαός μας όπου και όποτε χρειαστεί. Αυτές τις ιστορικές στιγμές που έχουμε ζήσει ως λαός και ως κοινωνία, δεν τις ξεχνάμε, γίνονται η προμετωπίδα μας για να προχωρήσουμε.

Δεν είναι απλώς μια επετειακή μνήμη την οποία γιορτάζουμε και τιμούμε, είναι η βούληση όλων μας να αντιστεκόμαστε σε οτιδήποτε αμφισβητεί την κυριαρχία μας καθώς και την έντονη λαϊκή αποφασιστικότητα.

Δεν μπορούμε να μη συνδέσουμε το “Όχι του ΄40”με τις σημερινές εποχές στις οποίες η χώρα μας περνά δύσκολα. Εποχές που η χώρα μας σώθηκε από την χρεοκοπία. Ωστόσο έχει πολύ δρόμο μπροστά για να μπορέσουμε να μιλάμε για σωτηρία της χώρας, για την οποία χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και πολλά “Όχι”, από την Κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.

Λέμε “Όχι”, στις παθογένειες δεκαετιών, λέμε “Όχι”, στις συνέπειες της διακυβέρνησης της ΝΔ τα τελευταία έξι χρόνια, σε ότι πλήγωσε αυτόν τον λαό, σε ότι μας έφερε σήμερα σε αυτή την κατάσταση.

Λέμε “Όχι”, σε εκείνους που θέλουν να μας κρατούν δέσμιους, που δεν θέλουν να αναπτυχθεί η χώρα με τις δικές της δυνάμεις. Αυτή την εξάρτηση δεν τη δεχόμαστε.

‘Όλοι μαζί, ανεξάρτητα από κόμματα και σχηματισμούς, με μία κοινωνία η οποία χρειάζεται να έχει την απόλυτη συνοχή στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να ξεφύγουμε από αυτά που μας κρατούσαν δέσμιους.

Μία προσπάθεια, του ελληνικού λαού αλλά και όλων των πολιτικών δυνάμεων οι οποίοι βλέπουν, με το καθήκον της ευθύνης, την κατάσταση προκειμένου να πάμε στην επόμενη μέρα, η οποία θα είναι πολύ καλύτερη από τη χθεσινή.

Χρόνια Πολλά».