Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Χρυσή Ενδεκάδα, αξέχαστη εκδήλωση για το παρελθόν της Skoda Ξάνθη

Αναδείχθηκαν και βραβεύθηκαν οι 11 κορυφαίοι της τελευταίας 20ετίας
Ειδική τιμή για τον Ζήση Βρύζα και τον προπονητή Τ. Αναστασιάδη που ανέβασε την ομάδα στην Α' Εθνική
  ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Η χρυσή ενδεκάδα των 20 χρόνων της Skoda Ξάνθη στην πρώτη κατηγορία τιμήθηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο συνεδριακό χώρο του αθλητικού της Skoda Ξάνθη καθώς επίσης και προσωπικότητες που έχουν συνδέσει το όνομά τους με αυτή την πορεία στη μεγάλη κατηγορία.

Την ενδεκάδα που ψήφισε ο κόσμος σε ανοιχτή διαδικτυκή ψηφοφορία αποτέλεσαν οι: Μπουτσεκ, Τοροσίδης, Παπαδημητρίου, Κεχαγιάς, Άντζας, Έμερσον, Τζάτζος, Τεγγελίδης, Λουτσιάνο, Μαρτσέλο, Ρατζίνσκυ.

Δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν για διάφορους λόγους οι Έμερσον, Ρατζίνσκυ και Μαρτσέλο ενώ οι Λουτσιάνο και Τοροσίδης που είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις εκπροσωπήθηκαν στην εκδήλωση. Ο Πέτρος Τεγγελίδης, πάντως, αν και διαμένει μόνιμα στη Γερμανία, ταξίδεψε στην Ξάνθη ειδικά για την εκδήλωση, αποσπώντας το θαυμασμό των συμπαικτών του. Οι παίκτες της χρυσής ενδεκάδας παρέλαβαν μια συλλεκτική φανέλα, όμοια αυτής που πρωτοφόρεσε η ομάδα στην Α΄Εθνική με το νούμερο και το όνομά τους.

Οι παίκτες εξέφρασαν τη χαρά τους για το γεγονός ότι το κοινό τους επέλεξε στη χρυσή ενδεκάδα ενώ ιδιαίτερες ήταν οι αναφορές του Μάκη Τζάτζου στους δεσμούς που έχει αναπτύξει με την πόλη και τους ανθρώπους της. Συγκινημένος εμφανίστηκε και ο Πέτρος Τεγγελίδης που παρακολουθεί ανελλιπώς τα νέα και τις εκδηλώσεις της ομάδας έστω και μακριά. Ο Νίκος Κεχαγιάς και ο Γιουράι Μπούτσεκ προσήλθαν μαζί με τους μικρούς γιους τους στην εκδήλωση.


Ιδιαίτερη συγκίνηση για την παρουσία του Τ. Αναστασιάδη

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης τιμήθηκε και ο προπονητής Τάσος Αναστασιάδης, ο οποίος το 1989 ήταν ο τεχνικός της ομάδας που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία. Ιδιαίτερα συγκινημένος, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι η Ξάνθη δεν τον ξέχασε και ότι η νεανική εκείνη ομάδα που δημιούργησε, τροφοδότησε τις Εθνικές Ομάδες και ανέδειξε πολλούς γνωστούς ποδοσφαιριστές. Σήμερα είπε που, που διαμένει μόνιμα στην Κατερίνη, η ομάδα του παραμένει η Ξάνθη. Παράλληλα στο πρόσωπο του τότε Προέδρου Θεόδωρου Κοκκάλα τιμήθηκε η διοίκηση εκείνης της εποχής που έφτασε στην ιστορική στιγμή της ανόδου.


Ειδική τιμή για το Ζήση Βρύζα

Ειδική βράβευση υπήρξε για το Ζήση Βρύζα , που δεν συμπεριελήφθη στην χρυσή ενδεκάδα για λίγες ψήφους, όμως θεωρήθηκε επιβεβλημένο να τιμηθεί για τη συνολική του προσφορά στην Εθνική Ελλάδος ως ο πρώτος από τους πολλούς διεθνείς αυτής της 20ετίας για τη Skoda Ξάνθη, που έφτασε μέχρι τη μεγάλη στιγμή του Euro 2004. Για την συνεπή και διαρκή παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια, που έχει ως αποτέλεσμα η ομάδα να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο με όλες τις θετικές συνέπειες για την πόλη και τους ανθρώπους της, τιμήθηκε ο ιδιοκτήτης της ομάδας Χρήστος Πανόπουλος, ο οποίος απουσίασε για σοβαρούς επαγγελματικούς λόγους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι τοπικές αρχές, η ποδοσφαιρική ηγεσία της περιοχής, η διοίκηση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, αρκετοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές από διάφορες περιόδους της ομάδας αλλά και εκπρόσωποι των συνδέσμων/συλλόγων φιλάθλων που παρέλαβαν αντίστοιχες φανέλες με το Νο 12 για την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια. Παρών και ο αγαπητός σε όλη την πόλη Νίκος Παπαδόπουλος, γυμναστής της ομάδας που ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία το 1989 που διαμένει στο Κιλκίς και διατηρεί δεσμούς με την πόλη. Οι αρκετοί βεταράνοι ποδοσφαιριστές του ΑΟΞ και της Skoda Ξάνθη, που βρέθηκαν στην εκδήλωση, συμφώνησαν ότι ήταν η διεξαγωγή της ήταν μια ιστορική αναγκαιότητα.

Η διαδικτυακή ψηφοφορία και η εκδήλωση διοργανώθηκαν από τις δικτυακές πύλες XanthiPress.gr και XanthiSports.gr ενώ απουσίασαν όλοι οι τοπικοί αθλητικογράφοι.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/