Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Ποιήμα της 28ης Οκτωβρίου για τους Έλληνες προκαλεί διαμαρτυρία μειονοτικών!

Εστάλη επιστολή και στο Υπουργείο Παιδείας με απειλές για αποχή των μουσουλμανοπαίδων από την Εθνική Γιορτή αν δεν αποσυρθούν αυτά τα ποιήματα. Και την υπογράφει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΟΣ


Πάλι παρουσιάστηκε κρίση στα μειονοτικά σχολεία της Δυτικής Θράκης με τα ποιήματα της γιορτής της 28ης Οκτωβρίου. Αναφέρθηκε πως χριστιανοί δάσκαλοι έδωσαν σε μαθητές του μειονοτικού σχολείου του χωριού Λύκειο ποίημα που περιλαμβάνει τους στίχους ¨Έλληνας γεννήθηκα και Έλληνας θα πεθάνω¨ και ¨Ελληνάκι¨. Οι γονείς των μαθητών αντιμετώπισαν αυτήν την ακραία κατάσταση με ανησυχία και οργή και λέγεται πως αν οι δάσκαλοι δεν ανακαλέσουν τα ποιήματα, μπορεί να υπάρξει αποχή από την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Η κρίση με τα ποιήματα κινητοποίησε και τον σύλλογο αποφοίτων της Ε.Π.Α.Θ. Ο πρόεδρος του συλλόγου Μεχμέτ Ντερντιμάν στην επιστολή που απέστειλε στην υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφέρει πως τέτοιου είδους ακραίες πρακτικές διαταράσσουν την ομαλή συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων και ζητά από την υπουργό να επέμβει στο θέμα. Σχετικά με το θέμα ο σύλλογος αποφοίτων της Ε.Π.Α.Θ. έστειλε το ακόλουθο γράμμα στο υπουργείο :


ΘΕΜΑ : ¨ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ¨

Κομοτηνή, 21-10-2010, αρ. πρωτ. Νο 59


Κυρία Υπουργέ


Όπως ενημερώθηκε ο σύλλογος μας από τους κηδεμόνες του μειονοτικού δημοτικού Λυκείου του νομού Ροδόπης, κάποιοι δάσκαλοι του ελληνικού προγράμματος, επ΄ευκαιρία της γιορτής της 28ης Οκτωβρίου έδωσαν στους μειονοτικούς μαθητές ποιήματα που περιλαμβάνουν τους στοίχους ¨Έλληνας γεννήθηκα και Έλληνας θα πεθάνω¨ και ¨Ελληνάκι¨. Αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά προκάλεσε αγανάκτηση στα μέλη μας. Τέτοιου είδους κινήσεις είναι απαράδεκτες.

Οι ταυτότητες των κοινοτήτων δεν πρέπει να περιλαμβάνονται στις επιλογές των δασκάλων . Όπως και η συμμετοχή στην προσευχή της εκκλησίας δεν πρέπει να περιλαμβάνεται στις επιλογές των γραμματέων των δήμων και κοινοτήτων.

Συμφωνώντας με τις παραπάνω αρχές, προσδοκούμε την βοήθεια σας για την διασφάλιση της τάξης ώστε στο μέλλον αυτοί οι δάσκαλοι να μην διαταράσσουν την ομαλή συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή, και θέλουμε να αναφέρουμε πως πρόκειται για παιδιά και είναι ανάγκη να αντιμετωπίζονται με ευαισθησία. Ελπίζουμε στην άμεση επέμβαση του υπουργείου στο θέμα αυτό. Παρακαλούμε ως σύλλογος να ενημερωθείτε για το θέμα αυτό


Εξ ονόματος του συλλόγου αποφοίτων ΕΠΑΘ


Ο Γενικός Γραμματέας     Ο πρόεδρος


Ιμπραίμ Μεμέτ                  Μεχμέτ ΝτερντιμάνΣχόλιο : Ο κύριος Μεχμέτ Ντερντιμάν που είναι πρόεδρος αυτού του συλλόγου είναι υποψήφιος στην λίστα του κυρίου Παυλίδη για την Περιφέρεια Αν Μακεδονίας και Θράκης. Κύριε Παυλίδη ΑΚΟΥΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ;
 
 
Πηγή:  http://tourkikanea.wordpress.com/ (μετάφραση από την ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί)