Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Εφυγε από τη ζωή φημισμένος Κομοτηναίος καλλιτέχνης

Τα τραγούδια του η παρακαταθήκη σε όσους αγαπούσαν τον Κομοτηναίο τραγουδιστή, που ελάχιστες φορές μιλούσε για τον τόπο καταγωγής του 

                   ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Έφυγε ο «Αλ Μπάνο της Ελλάδας». Έτσι τον χαρακτήρισαν, όταν πρωτοεμφανίστηκε στο ελληνικό πεντάγραμμο. Ο Λάκης Αλεξάνδρου έσβησε ολομόναχος στο σπίτι του, όπως μόνος επέλεξε να ζει τα τελευταία χρόνια, όταν το άστρο του έπαψε να λάμπει και η φωνή του να μεσουρανεί.

Το άψυχο σώμα του βρέθηκε την Πέμπτη στο φτωχόσπιτό του, στο Αιγάλεω της Αθήνας. Η καρδιά του πρόδωσε τον Λάκη Αλεξάνδρου, που έσβησε στα 69 του χρόνια στο σπίτι, όπου έμενε εδώ και χρόνια. Η πόρτα του γόη της δεκαετίας του ’70 και του ’80, ήταν ερμητικά κλειστή. Σε ελάχιστους φίλους και στα δύο παιδιά του τον Ηλία και τη Σοφία, που κάνει καριέρα στο τραγούδι άνοιγε μόνο το σπίτι του.

Η τελευταία συνέντευξη που είχε δώσει ήταν στην εφημερίδα Εσπρέσο όπου μιλούσε για τα χτυπήματα της μοίρας και της ζωής όταν από μια πλουσιοπάροχη ζωή με όλα τα στάνταρ της ευτυχίας, ανατράπηκε. Η φωνή του έσβησε, οι φίλοι το εγκατέλειψαν, βρέθηκε να ζει φτωχικά και μόνος, να παλεύει να αντιμετωπίσει σύνδρομο μαγείας και να καλείται να αποδεχθεί το ατύχημα του τετραπληγικού γιου του ενώ και ο ίδιος δεν είχε πλέον πόρους ζωής αφού για χρόνια απείχε από το τραγούδι όταν και ο ίδιος δέχθηκε πλήγματα στην ζωή του και έχασε το φωνητικό τάλαντο και ό,τι αυτό του έφερνε…

Η δισκογραφία του μπορεί να είναι άγνωστη στις νεότερες γενιές αλλά παραμένει σαν μια παρακαταθήκη στο καλό ελληνικό τραγούδι με συνεργασίες που άφησαν εποχή. Ο Λάκης Αλεξάνδρου ήταν θρέμμα της Κομοτηνής την οποία άφησε νεαρός για να κατακτήσει την Αθήνα και το κατάφερε να αναδειχθεί σε εποχές που δεν υπήρχαν ευκαιρίες και το σταρ σύστεμ ήταν σκληρό δεν χαριζόταν σε κανένα. Η είχες φωνή κι επιβίωνες ή σε έτρωγαν τα μαύρα σκοτάδια. Και η εμφάνισή του αρρενωπή, ένας άντρας δυο μέτρα ο Λάκης Αλεξάνδρου ήταν πληθωρικός και απόλυτος στην πίστα, καρδιοκατακτητής, αλλά αυτά μέχρι την ηλικία που έδινε κι έπαιρνε από το τραγούδι. Περιοδείες στους απόδημους του εξωτερικού δισκογραφία, εμφανίσεις στην πίστα και σε ελληνικές ταινίες αφιερώματα σε περιοδικά εποχής αποτυπώνουν τον Λάκη Αλεξάνδρου στο ξενίθ της δόξας γιατί μετά έρχεται η ανατροπή η απόλυτη μοναξιά και το παράπονο.

Αντίο Λάκη νάναι ελαφρύ το χώμα της ελληνικής γης που σε σκεπάζει…


Πηγή:   http://www.xronos.gr/