Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Διεκόπη η δίκη για αυτούς που πήγαν να κάψουν την εξέδρα

Αιτία η ανεύρεση ενός όπλου στο σπίτι του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων, για το οποίο ίσως διαταχθεί βαλλιστική έρευνα

Στις 12 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη. ΟΛΟ TO ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Διεκόπη για τις 12 Νοεμβρίου η εκδίκαση της υπόθεσης των δύο νεαρών που είχαν συλληφθεί για την υπόθεση της εξέδρας της παρέλασης.

Οι δύο νεαροί είχαν οδηγηθεί την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ο οποίος είχε μετατρέψει τις αρχικές κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες σε πλημμελήματα και τους έδωσε προθεσμία προκειμένου να προετοιμαστούν για τη δίκη στο Αυτόφωρο.

Η δίκη ξεκίνησε τη Δευτέρα αλλά διεκόπη προκειμένου το δικαστήριο να αποφανθεί για την ύπαρξη ή μη ενός όπλου που βρέθηκε στο σπίτι τους ενός από τους συλληφθέντες. Πιο συγκεκριμένα με την κλήτευση οπλουργού ως μάρτυρα, θα υπάρξει ασφαλής εκτίμηση για το αν το –αεροβόλο κατά τις εκτιμήσεις – όπλο που βρέθηκε αποτελεί όπλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αξιόποινες πράξεις (άρα και να εξεταστεί τυχόν ταυτοποίησή του με βαλλιστική έρευνα) ή αν είναι ακίνδυνο. Ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Χρήστος Κούτρας υποστήριξε κατά την ακροαματική διαδικασία ότι πρόκειται για όπλο πλαστικό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί περισσότερο ως παιχνίδι παρά ως πραγματικό.

Γενικότερα από την πλευρά των κατηγορουμένων υπάρχει δυσφορία για το γεγονός ότι κατά το στάδιο της προανάκρισης αποδόθηκαν βαρείς κακουργηματικές πράξεις στους δύο νεαρούς και δημοσιοποιήθηκαν άμεσα με το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, πριν αυτές μετατραπούν σε πλημμελήματα από τον Εισαγγελέα.

Όπως είναι γνωστό, οι δύο νεαροί συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης από άνδρες της αστυνομίας και σύμφωνα με το κατηγορητήριο επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στην εξέδρα των επισήμων της Παρέλασης, ενώ στην κατοχή τους είχαν βρεθεί δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό και γάντια. Οι νεαροί, σύμφωνα με τις ενδείξεις ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και για το λόγο αυτό στα δικαστήρια της Ξάνθης συγκεντρώθηκαν το πρωί μερικές δεκάδες σύντροφοί τους που αποχώρησαν μετά τη διακοπή της δίκης.



Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/