Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Αποστάσεις από Καραμανλή πήρε ο Σαμαράς, πριν ανέβει στον Έβρο

Τι είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στον Γιάννη Πρετεντέρη και το Mega για τον πρώην πρωθυπουργό αλλά και για Μπακογιάννη, Μητσοτάκη, Πάγκαλο και Βατοπέδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Σαφείς αποστάσεις από τον πρώην πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, κράτησε κατά την συνέντευξή του στην εκπομπή του Mega «Ανατροπή» ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε για πρώτη φορά ότι κατά την άποψή του ο κ. Καραμανλής πρέπει να μιλήσει. «Πήρα στην πλάτη μου ένα βάρος στους ώμους μου, περισσότερο από εκείνο που αναλογούσε… Ο κ. Καραμανλής αυτή τη στιγμή έχει αποφασίσει ο ίδιος ότι δεν θέλει να μιλήσει, γι΄ αυτό και είναι βαρύτερο το βάρος στις δικές μου πλάτες… Πιστεύω ότι πρέπει να μιλήσει», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αυτό είναι πρόβλημα του κ. Καραμανλή.

Σε ότι αφορά την εξεταστική για την οικονομία ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι ο κ. Παπανδρέου καλύπτει τον κ. Σημίτη και δεν δέχεται να βγουν όλα στο φως, ενώ ο ίδιος δεν πρόκειται να καλύψει κανέναν αφήνοντας έτσι και πάλι αιχμές για την διακυβέρνηση Καραμανλή.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν θα ζητήσει εκλογές. «Η άποψη η δική μου είναι ότι δεν θα πάει τώρα σε εκλογές (ο κ. Παπανδρέου). Έχει όμως ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα το οποίο το αναγνώρισε ο ίδιος», είπε ο κ. Σαμαράς. «Εν πάση περιπτώσει εγώ να πω ότι αυτός κάνει δεν κάνει εκλογές, εδώ εμείς είμαστε, δική του είναι η ευθύνη όμως», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Πάγκαλου περί αναδιάρθρωσης του χρέους, ο κ. Σαμαράς επέμεινε ότι «ο κ. Παπανδρέου… πιστεύω ότι θα πρέπει αυτή τη στιγμή να βγει και να αποπέμψει τον Αντιπρόεδρό του. Διαφορετικά υπάρχει μέγιστο πρόβλημα. Και μέγιστο πρόβλημα και για τον ελληνικό λαό που ακούει δυο διαφορετικές απόψεις από τους δυο κορυφαίους της Κυβέρνησης. Εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν βλέπει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, ενώ αναφερόμενος στην κ. Μπακογιάννη είπε: «Δεν με ενδιαφέρει η πικρία των βαρόνων». Ωστόσο, τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης παραμένει επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, «γιατί πιστεύω στην ιστορία και αν του έβγαζα τον τίτλο του επιτίμου θα ήταν μικροπρέπεια».

Σε ότι αφορά την υπόθεση με την Μονή Βατοπεδίου είπε: «Όταν δεν έχεις ανοίξει λογαριασμούς και σε πάω προανακριτική, όταν δεν υπάρχει ζημιά του δημοσίου και σε πάω προανακριτική, είναι σκευωρία το ότι με πας στην προανακριτική. Είναι σκάνδαλο το ότι με πας στην προανακριτική». Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων δεν υπάρχουν καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί πολιτικό χρήμα. Κατέληξε λέγοντας πως η ΝΔ θα μετάσχει στην συζήτηση που θα γίνει στην Βουλή για το πόρισμα της προανακριτικής στο Βατοπέδι.