Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Tώρα περαιώνεται και η... Τουρκία


Ποιος γνώριμός μας υπουργός της κυβέρνησης Ερντογάν μιμείται τον... Παπακωνσταντίνου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Το οικονομικό μας επιτελείο δεν είναι τελικά το μόνο που σκέφθηκε την περαίωση, μπας και γεμίσει τα άδεια ταμεία του κράτους (λέμε τώρα...). Φαίνεται ότι τη συγκεκριμένη ιδέα την κάνουμε εξαγωγή και σε γείτονες. Έτσι, νομοσχέδιο οικονομικής αμνηστίας που θα επιτρέψει σε εταιρείες και ιδιώτες να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους με μειωμένο κόστος και να καταπολεμήσει την παραοικονομία που ανθεί, παρουσίασε (και) η τουρκική κυβέρνηση!!!

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, ιδιαίτερα γνώριμος σε εμάς τους Θρακιώτες λόγω της ενασχόλισής του με την περιοχή μας την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών, δεν διευκρίνισε το ποσό που αναμένει να μπει στα κρατικά ταμεία από αυτή την πρωτοβουλία, ενώ έσπευσε να χαρακτηρίσει ως φήμες δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση ελπίζει να μαζέψει έως και 50 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (δηλαδή 25 περίπου δισεκατομμύρια ευρώ).

Το σχέδιο νόμου αφορά τους φόρους των επιχειρήσεων, τους δασμούς, τις κοινωνικές εισφορές, τα πρόστιμα, τους λογαριασμούς νερού και ηλεκτρικού ρεύματος και επιπλέον τα δίδακτρα των πανεπιστημίων. «Είναι μία σημαντική ευκαιρία. Από εδώ και πέρα η πίεση του κράτους θα είναι πιο έντονη. Η ζωή θα είναι πιο σκληρή για όσους δρουν εκτός νόμου», δήλωσε ο Μπαμπατζάν.

Όλα αυτά, μας θυμίζουν κάποιες αντίστοιχες δηλώσεις εδώ. Η διαφορά θα είναι στην εκτέλεση. Φαντάζεστε οι γείτονες Τούρκοι να μαζέψουν με την περαίωση τα χρήματα που θέλουν, ενώ εμείς κυνηγάμε ακόμα με το τουφέκι τους φοροφυγάδες;