Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Σε διαθεσιμότητα ο Μπιτσίδης για το ακυρωθέν γκολ του Τοροσίδη

«Έκανες... έγκλημα!» του είπε ο διαιτητής της αναμέτρησης Εργοτέλης - Ολυμπιακός. Σπαρταριστοί διάλογοι για τον Κομοτηναίο ρέφερυ έρχονται στο φως της δημοσιότητας

           ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ο Τάσος Κάκος για τη διαιτησία του στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και ο Κομοτηναίος βοηθός Δημήτρης Μπιτσίδης, που ακύρωσε το γκολ του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες των αθλητικών εφημερίδων σήμερα.

Στο μεταξύ, στον Κομοτηναίο επόπτη έριξε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την ακύρωση του κανονικού γκολ του Βασίλη Τοροσίδη ο Θανάσης Γιάχος, όπως γίνεται φανερό από τους διαλόγους των δύο ανδρών μετά τη λήξη του παιχνιδιού.

Τη συνομιλία του Θανάση Γιάχου με τον επόπτη Δημήτρη Μπιτσίδη κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής τους στην Αθήνα έφερε στο προσκήνιο η εφημερίδα Πρωταθλητής, από την οποία προκύπτει ότι ο ρέφερι του Εργοτέλης-Ολυμπιακός καταλόγισε μεγάλο μερίδιο ευθύνης στον επόπτη του για την ακύρωση του τέρματος του Βασίλη Τοροσίδη.

Ακολουθούν οι διάλογοι, όπως μεταφέρονται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα:


-Έχεις καταλάβει ότι έκανες «έγκλημα» στο γκολ του Τοροσίδη;

«Ναι, μου είπαν ότι ήταν κανονικό. Δεν το έχω δει ακόμα στην τηλεόραση».


-Γιατί το ακύρωσες;

«Επειδή σήκωσε τη σημαία ο επόπτης. Δεν ήμουν στην ευθεία. Εκείνος ήταν και ακολούθησα την υπόδειξή του. Δεν μπορούσα να έχω γνώμη από εκεί που ήμουν».


-Εσύ δεν μπορούσες να δεις ότι καλυπτόταν ο παίκτης; Δεν ήταν τόσο οριακό…

«Δεν ήμουν σίγουρος, είχα αμφιβολία».


-Ναι, αλλά η αμφιβολία είναι υπέρ του επιτιθέμενου σε τέτοιες περιπτώσεις, έτσι δεν είναι;

«Το ξέρω αλλά αφού σήκωσε τη σημαία ο επόπτης… Τι να κάνω τώρα; Δεν μπορώ να κάνω κάτι… Τον άκουσα και όπως φαίνεται έκανα λάθος…»


Παράλληλα, ο Θανάσης Γιάχος έδειξε τη... μεταμέλειά του για το γεγονός ότι δεν έδειξε κάρτες από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, τονίζοντας:

«Ξέρω ότι έγιναν σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά αν άρχιζα από το πρώτο λεπτό τις κάρτες θα έπρεπε να τελειώσουν με 8 παίκτες το ματς. Είπα να μην αρχίσω από το πρώτο λεπτό με κάρτες γιατί δεν θα τελείωνε το παιχνίδι. Ξέρω ότι δεν είναι σωστό να μένουν ατιμώρητα σκληρά και αντιαθλητικά μαρκαρίσματα. Κι εγώ είμαι από αυτούς που αντιλαμβάνομαι πως οι τεχνίτες παίκτες θα πρέπει να προστατεύονται απ’ αυτούς που θέλουν να κάνουν κακό σε αυτούς και το θέαμα. Από την άλλη όμως ήταν και γλιστερό το τερέν και γι’ αυτό οι παίκτες στα τάκλιν… ξέφευγαν. Ίσως να έπρεπε να είμαι πιο αυστηρός, ειδικά στη φάση του Πάντελιτς, γιατί όντως πήγε επικίνδυνα ο αντίπαλος», υποστήριξε ο Θανάσης Γιάχος.


Στη συνέχεια, πάντως, ο διαιτητής αναφέρθηκε και στην επιλογή του να ξεκινήσει τον αγώνα ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον Ολυμπιακό, υποστηρίζοντας ότι ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν τόσο κακός:

«Στην αρχή δεν ήταν τόσο χάλια. Δεν ήταν τόσο προβληματικός ο αγωνιστικός χώρος. Είχε δύο-τρία σημεία που υπήρχε πρόβλημα. Με την επιβάρυνση του πρώτου μέρους και τη συνεχιζόμενη και πιο έντονη βροχή τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Μετά, λοιπόν, δεν γινόταν να συνεχιστεί το παιχνίδι και έπρεπε να το διακόψω».


Πηγή:  http://www.gazzetta.gr/