Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Σχόλιο Πεταλωτή για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Θράκη


Τι λέει για τον πρώτο αιρετό περιφερειάρχη Αρη Γιαννακίδη και τι για τους δημάρχους που εξελέγησαν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ



Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τα αποτελέσματα των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης:


«Τα αποτελέσματα των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέδειξαν για μία ακόμη φορά την ωριμότητα του λαού. Οι πολίτες, με την ψήφο τους, έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη μεγάλη επανάσταση του «Καλλικράτη».

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση απέκτησε μεγάλους και ισχυρούς Δήμους και αιρετή Περιφέρεια, με εξουσία που θα ασκείται δίπλα στους πολίτες με την άμεση συμμετοχή τους.

Οι αιρετοί Περιφερειάρχες, οι Δήμαρχοι μαζί με τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, δίνουν τη μάχη για την προετοιμασία αλλά και την υλοποίηση της μεγάλης αυτής θεσμικής αλλαγής του «Καλλικράτη». Ταυτόχρονα η πορεία ευθύνης προς τη σωτηρία της χώρας συνεχίζεται.

Συγχαίρω τον νέο αιρετό Περιφερειάρχη της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Άρη Γιαννακίδη, τους εκλεγέντες Δημάρχους, καθώς και όσους συμμετείχαν στους περιφερειακούς και τους δημοτικούς συνδυασμούς, εκλεγέντες ή μη, οι οποίοι ήταν αυτοί που στήριξαν, πίστεψαν και πιστεύουν στον «Καλλικράτη».

Οι πολίτες της Περιφέρειάς μας απέδειξαν ότι κάνουν επιλογές σοβαρότητας, πολιτικής θέσης, εμπιστοσύνης και ότι στηρίζουν την πρόοδο έναντι του πισωγυρίσματος.

Τους διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε κοντά τους».