Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Άσχετος; Δεν ξέρει ότι Γιαννακίδης και Παυλίδης ήταν νομάρχες;

Σε αφιέρωμα που δημοσιεύθηκε το απόγευμα στο newsit του Νίκου Ευαγγελάτου για τους Περιφερειάρχες που ήταν Νομάρχες, ανέφεραν όλους τους άλλους εκτός από την ΑΜ-Θ!!! Τόση άγνοια και ασχετοσύνη;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
Ο Καλλικράτης φέρνει στη... ζωή μας τις Περιφέρειες και δεν είναι λίγοι οι πρώην νομάρχες που έγιναν νυν περιφερειάρχες.

Ο Γιάννης Σγουρός, που κατέβηκε ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ θα είναι ο πρώτος εκλεγμένος περιφερειάρχης της Αττικής με ποσοστό 52,87% και 61 έδρες έναντι του Βασίλη Κικίλια που στηρίχθηκε από τη ΝΔ και έλαβε ποσοστό 47,13% και 12 έδρες και με αποχή που έφτασε το 57,64%. Ο νέος περιφερειάρχης θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από τις αρχές του χρόνου, ενώ μέχρι τότε θα παραμείνει νομάρχης Αθηνών.

Από τους 13 περιφερειάρχες που εκλέχθηκαν, εκτός από τον Γιάννη Σγουρό, άλλοι πέντε είναι νυν νομάρχες. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, που από νομάρχης Θεσσαλονίκης γίνεται περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, το νομάρχη Δωδεκανήσου Ιωάννη Μαχαιρίδη που θα είναι ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, το νομάρχη Ιωαννίνων Αλέξανδρο Καχριμάνη που θα είναι ο περιφερειάρχης Ηπείρου, το νομάρχη Κοζάνης Γεώργιο Δακή που θα είναι ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και το νομάρχη Βοιωτίας Κλέαρχο Περγαντά που θα είναι ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Τέσσερις είναι οι νομάρχες που αν και πέρασαν στον δεύτερο γύρο, δεν κατάφεραν να αναλάβουν τα ηνία των νέων περιφερειών.

Είναι ο Αθανάσιος Χειμάρας, νυν νομάρχης Φθιώτιδος, που διεκδίκησε την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά δεν κατάφερε να την κερδίσει από τον νυν νομάρχη Βοιωτίας κ. Περγαντά, ο Δημήτριος Δράκος νομάρχης Μεσσηνίας που έχασε από τον Πέτρο Τατούλη την περιφέρεια Πελοποννήσου, ο νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας που διεκδίκησε την περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Βογιατζής Παύλος νομάρχης Λέσβου που έχασε τη μάχη για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

.