Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ξυνίδης: "Έχασαν όσοι πόνταραν στην πατριδοκαπηλία και τον εθνικισμό"

Γιόρτασε στη Νομαρχία Ροδόπης τη νίκη του Άρη Γιαννακίδη
Κατηγόρησε τον Παυλίδη
για διακίνηση εθνικιστικών φυλλαδίων σε Δράμα-Καβάλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ
ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ο Σωκράτης Ξυνίδης με τον νέο περιφερειάρχη ΑΜΑ-Θ Άρη Γιαννακίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Παύλο Δαμιανίδη, τον βουλευτή Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, τον δήμαρχο Τοπείρου Στέλιο Χατζηευαγγέλου και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Φώτη Πολίτη.

Μήνυμα για έναρξη της νέας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μακριά από διλήμματα που διαχωρίζουν τους πολίτες σε χριστιανούς και μουσουλμάνους, Ροδοπίτες, Αλεξανδρουπολίτες, Ξανθιώτες, Καβαλιώτες και Δραμινούς, έστειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης γιορτάζοντας στην Νομαρχία Ροδόπης τη νίκη του Άρη Γιαννακίδη. Ο κ. Ξυνίδης ήταν από τους πρώτους που βρέθηκε στο πλευρό του Άρη Γιαννακίδη και παρακολούθησε μαζί του λεπτό προς λεπτό την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η εκλογική αναμέτρηση αρχικά αναδείχθηκε σε θρίλερ για γερά νεύρα, αφού η διαφορά κυμαίνονταν στο 1-1,5%. Όταν βέβαια η κάλπη απέδειξε την καθαρή νίκη του Άρη Γιαννακίδη, ο κ. Ξυνίδης έσπευσε να τον αγκαλιάσει και να τον συγχαρεί. Από τη Νομαρχία Ροδόπης η Δήμητρα Συμεωνίδου έδινε το στίγμα έκανε το φωτορεπορτάζ και καλούσε στο φιλόξενο μικρόφωνο του «Χ» του καλεσμένους που περνούσαν ένα μπαράζ καυτρών ερωτήσεων από τον Δήμο Μπακιρτζάκη, τον Νίκο Αρβανίτη και τον Σταύρο Φανφάνη που ήταν στο στούντιο του ράδιο Χρόνος 87,5 FM. Όσον αφορά το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει ο νέος περιφερειάρχης, ο κ. Ξυνίδης δήλωσε σχετικά, «θέλει πάρα πολύ καλή προετοιμασία και πάρα πολύ δουλειά εντός του επόμενου 1,5 μήνα να καταστεί δυνατό, ώστε από 1-1-2011 να ανταποκριθούν στα δύσκολα καθήκοντα τους. Είναι πολύ μεγάλο το φορτίο που σηκώνουν, δεν πρέπει να χάσουν ούτε μια ημέρα γιατί από 1-1-2011 πρέπει να είναι σε θέση να διοικήσουν. Η κοινωνία προσπαθεί να μπορέσει να στηρίξει και εκείνη την δύσκολη προσπάθεια της χώρας και η κυβέρνηση προσπαθεί όσο μπορεί να δώσει τα περιθώρια στην κοινωνία να δώσει το δικό της αγώνα για την σωτηρία της πατρίδας».

Το αποτέλεσμα βέβαια στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κρίθηκε και στον επικοινωνιακό πόλεμο που διατηρήθηκε σε υψηλούς τόνους, μέχρι και τη χθεσινή μέρα. Μόλις χθες είδε το φως της δημοσιότητας σε διάφορα blogs είδηση για την συνάντηση του Σωκράτη Ξυνίδη με τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μεμέ στην Ξάνθη, συνάντηση την οποία επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Ξυνίδης μιλώντας στο «Χ». «Με τον κ. Μετέ έτυχε να συναντηθώ σε έναν δημόσιο χώρο Σάββατο μεσημέρι, αυτό τι σημαίνει; Μπορεί να μας πει ο κ. Στυλιανίδης για το γεγονός ότι ο δήμαρχος Ξάνθης βρέθηκε να κάνει προεκλογική εκστρατεία μέσα στο τζαμί των Κιμμερίων και αν αυτό είναι προεκλογική εκστρατεία; Δεν θέλω να ρίξω το επίπεδο εκεί. Κάποιοι ρίχνουν δηλητήριο στη Θράκη. Κάποιοι για να αποφύγουν την ήττα τους επέλεξαν να παίξουν το επικίνδυνο χαρτί του εθνικισμού, της πατριδοκαπηλίας και του διχασμού. Ας τα αφήσουν αυτά, αν έχουν να πουν κάτι να το πουν, αλλιώς να πάψουν να διακινούν ρυπαρά φυλλάδια σαν αυτά που μοίρασαν στην Καβάλα και στην Δράμα. Νομίζω ότι πρέπει ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες για αυτά που λέει. Άλλοι ήταν αυτοί οι οποίοι πήγαιναν στις πανηγυρικές εκδηλώσεις των επετείων των προξενικών αρχών, άλλοι είναι αυτοί οι οποίοι έμπαιναν και έκαναν εκδηλώσεις στην Ξάνθη σε τζαμιά, όχι εγώ. Αυτά όχι στο δικό μου πρόσωπο, εκεί που ξέρουν».

Ο Σωκράτης Ξυνίδης παρέμεινε στο πλευρό του Άρη Γιαννακίδη και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ενώ κατευθύνθηκαν στο εκλογικό για τα απαραίτητα συγχαρητήρια όπου επικρατούσε κλίμα εφορίας.

Πηγή:  http://www.xronos.gr/