Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Παραμένει το μπάχαλο ΥΠΕΣ και Νομαρχίας για το τελικό αποτέλεσμα

Διόρθωσε το site της Νομαρχίας το αποτέλεσμα, οριστικά στους 87 ψήφους κρίθηκε ο Δήμος Ξάνθης

Που οφείλονταν το λάθος που έβγαλε προσωρινά με 7 ψήφους πρώτο τον Πούλιο;  
       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Στη Νομαρχία Ξάνθης εντοπίζεται το λάθος που έδωσε προς στιγμήν νικητή τον Πούλιο (ΠΑΣΟΚ)στον Δήμο Ξάνθης για επτά ψήφους. Το θέμα προκάλεσε αναταραχή προσωρινά. Το λάθος έγινε στη μετάδοση των αποτελεσμάτων από τη Νομαρχία προς το Υπουργείο Εσωτερικών - κάτι αντίστοιχο με αυτό που έδωσε λάθος αποτέλεσμα και την περασμένη εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη.

Την ώρα που η σελίδα της Νομαρχίας Ξάνθης έδινε την πρωτοπορία στο Μιχάλη Στυλιανίδη (ΝΔ), το Υπουργείο Εσωτερικών έδινε διαφορά 7 ψήφων υπέρ του Χρήστου Πούλιου. Όπως έγινε γνωστό από το τμήμα Καταχώρησης της Νομαρχίας, το λάθοςν προέκυψε ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι η μετάδοση των αποτελεσμάτων προς το Υπουργείο Εσωτερικών γίνεται τηλεφωνικά, έγινε κάποιος λάθος στην εκφώνηση. Πιο ειδικά, επειδή αρκετοί δικαστικοί αντιπρόσωποι συμπληρώνουν στο τηλεγράφημά τους σειρά διαφορετική από αυτή της ανακήρυξης του Πρωτοδικείου, έκει πιθανόν να έγιναν λάθη.

Μετά βέβαια έδωσε άλλο αποτέλεσμα η Singular Logic με τον Στυλιανίδη 87 ψήφους πάνω από τον Πούλιο και άλλο ως τελικό η Νομαρχία, με τη διαφορά να είναι μεγαλύτερη.

Συγκεκριμένα, η Νομαρχία Ξάνθης έδινε ως νικητή τον Στυλιανίδη με 141 ψήφους διαφορά.
Τελικά σε αυτό το αποτέλεσμα του υπουργείου Εσωτερικών υποχώρησε η Νομαρχία Ξάνθης και επισήμως το αποτέλεσμα φέρνει δήμαρχο τον Στυλιανίδη με 87 ψήφους διαφορά από τον Πούλιο.

Παρόλα αυτά, ακόμα και τώρα το αποτέλεσμα έχει μικρές διαφορές ανάμεσα στις δύο πηγές ως προς το πόσα είναι τα άκυρα και πόσα τα λευκά ψηφοδέλτια. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάτες του Χρίστου Πούλιου έκαναν προληπτικά επαλήθευση των αποτελεσμάτων αλλά δεν προέκυψε κάποια αλλαγή στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στο Πρωτοδικείο Ξάνθης όπου, όπως είναι λογικό, οι δικηγόροι των δύο πλευρών θα προχωρήσουν στην επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων. Ωστόσο, το προβάδισμα φαίνεται αρκετά δύσκολο να ανατραπεί, καθώς στην επαναληπτική εκλογή δεν απαιτούνται σταυροί και άρα ελαχιστοποιούνται οι περιπτώσεις ακύρωσης ψηφοδελτίων που κανονικά θα έπρεπε να είναι έγκυρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Δήμο Ξάνθης βρέθηκαν πάντως 949 άκυρα ψηφοδέλτια σύμφωνα με την Singular Logic του Υπουργείου Εσωτερικών και 950 σύμφωνα με το site της Νομαρχίας Ξάνθης.

.