Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

100.000 ευρώ, λαθραία τσιγάρα και βότκες εντοπίστηκαν στους Κήπους


Κατασχέθηκαν από
τις τελωνειακές αρχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ



Εκατό χιλιάδες ευρώ σε 200 τραπεζογραμμάτια των 500 τα οποία μετέφερε από την Τουρκία στην χώρα μας έλληνας οδηγός -με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη- κατάσχεσαν οι τελωνειακές αρχές των Κήπων.Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του τελωνείου Κήπων κ Νίκο Λεμονάκη το χρηματικό ποσό ήταν κάτω από το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τυλιγμένο επιμελώς και κρυμμένο μέσα σε ένα παλαιό μπουφάν.

Το ποσό δεσμεύτηκε ,ένα ποσοστό της τάξεως του 25% περιέρχεται αυτόματα στο Δημόσιο,ενώ για το υπόλοιπο θα διεξάγει έρευνα η αρχή καταπολέμησης μαύρου χρήματος και εάν ο κάτοχος δεν μπορέσει ν αποδείξει την νόμιμη κατοχή του τότε θα περιέλθει στο δημόσιο.

Επίσης άλλη μια επιτυχία σημείωσαν οι τελωνειακοί των Κήπων καθώς ανακάλυψαν 135 κούτες τσιγάρα και 60 βότκες κρυμμένα μέσα σε ένα λεωφορείο που εκτελούσε την γραμμή Αρμενία –Ελλάδα.Στον οδηγό του λεωφορείου επιβλήθηκε πρόστιμο 9000 ευρώ όπως προβλέπεται από τον τελωνειακό κώδικα.

Να σημειωθεί πως είχε προηγηθεί η σύλληψη με την ινδική κάνναβη. Να περάσει στη χώρα μας, από την Τουρκία, ποσότητα 12.149 γραμμαρίων κατεργασμένης κάνναβης προσπάθησε ένας 52χρονος Ιορδανός, που συνελήφθη από τους τελωνειακούς στο μεθοριακό σταθμό Κήπων Έβρου.

Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα στη ρεζέρβα του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο Ιορδανός και εντοπίσθηκαν με τη συμβολή του εκπαιδευμένου σκύλου-ανιχνευτή Ντιόγκο.

Ο 52χρονος, που ξεκίνησε από το Αμάν με προορισμό την Αθήνα, δήλωσε άγνοια στους τελωνειακούς για την ύπαρξη των ναρκωτικών, ισχυριζόμενος ότι πιθανότατα τα τοποθέτησαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια της διανυκτέρευσής του στην Κωνσταντινούπολη

 
Πηγή:  http://www.telegramm.gr/