Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Πήγαν στην Κωνσταντινούπολη, περιλανήθηκαν στην Αγιά Σοφια και το Μπλε Τζαμί και αντάλλαξαν ευχές και δώρα με τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Την Κωνσταντινούπολη επισκέφτηκαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, οι μαθητές της 6ης τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης και ξεναγήθηκαν σε αυτήν, ενώ τους δέχθηκε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα. Μετά τη λειτουργία η οποία ήταν αφιερωμένη στη γιορτή του Αγίου Σεβαστιανού, ο Πατριάρχης μίλησε στα παιδιά, τις δασκάλες και τους γονείς που τους συνόδευαν και τους έδωσε την ευλογία του.


Μετά τη λειτουργία ο Παναγιώτατος άκουσε τα κάλαντα και άλλα τραγούδια από τους μαθητές, ενώ οι κοπέλες χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς ντυμένες με τοπικές ενδυμασίες. Αντιπροσωπεία μαθητών προσέφερε στον Πατριάρχη ένα πίνακα του ζωγράφου Δημήτρη Ναλμπάντη με θέμα την Αλεξανδρούπολη.

Την Κυριακή το πρωί οι μαθητές ξεναγήθηκαν στη Βασιλεύουσα και ιδιαίτερα στην Αγία Σοφία, στον Ιππόδρομο, στο Μπλε Τζαμί, στο υπόγειο υδραγωγείο, στο Πατριαρχείο, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στο Τείχος με την Κερκόπορτα, και στα ψηφιδωτά της Χώρας του Απόρρητου.

Παράλληλα γνώρισαν την πολυκοσμία, τα καταστήματα και τις γεύσεις των εστιατορίων και των ζαχαροπλαστείων της οδού του Πέραν, την ιστορική πλατεία Ταξίμ, την Αιγυπτιακή αγορά και βέβαια τη νέα τεράστια σύγχρονη αγορά του Forum Istanbul.

Επέστρεψαν στην Αλεξανδρούπολη αργά το βράδυ της Κυριακής με άριστες εντυπώσεις και από την διοργάνωση της εκδρομής.

 
Πηγή:  http://www.gnomionline.gr/