Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Δώρα κι ευχές σε μαθητές Έβρου και Ροδόπης από τη Γ.Γ. της ΠΑΜ-Θ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ
(ΦΩΤΟ)ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΕΣ
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΔΩΡΑΣ ΚΟΚΛΑ,
ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ

ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Εθιμοτυπικές επισκέψεις σε σχολεία των Νομών Ροδόπης και Έβρου πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεοδώρα Κόκλα. Σκοπός των επισκέψεων αυτών, εκτός του να ευχηθεί για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων στο διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές, ήταν και η προσφορά δώρων στα μικρά παιδιά. Συγκεκριμένα, η κ. Κόκλα επισκέφθηκε το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, το 14ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής και το 24ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μικροί μαθητές έψαλλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στη Γενική Γραμματέα, της έδειξαν τα χειροτεχνήματα και τις ζωγραφιές τους, φωτογραφήθηκαν μαζί της και δέχθηκαν με μεγάλη ευχαρίστηση τα δώρα, ενώ σε γιορτινό κλίμα έγινε η ανταλλαγή ευχών με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Σε δηλώσεις της η κ. Κόκλα, εξήρε το δύσκολο ρόλο των εκπαιδευτικών, έδωσε τα εύσημα στους μικρούς μαθητές και διευκρίνησε τα κριτήρια για την επιλογή των συγκεκριμένων σχολείων. «Με αφορμή τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ αποφάσισε να μοιράσει δώρα στους μικρούς μαθητές. Είμαστε εδώ σήμερα για να δώσουμε λίγη χαρά στα παιδιά. Τα παιδιά ελπίζω να απολαύσανε τη διαδικασία και να είναι ευχαριστημένα. Επιλέξαμε τα συγκεκριμένα σχολεία, με κριτήριο ότι ανήκουν σ’ αυτά που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες ανάγκες».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού Σχολείου κ. Πασχάλης Αποστολίδης, ευχαρίστησε για την όμορφη αυτή χειρονομία όπως τόνισε, την Γενική Γραμματέα και επεσήμανε πως «η πράξη αυτή αποτελεί ένα κίνητρο γι’ αυτά τα παιδιά να συνεχίσουν την προσπάθεια που κάνουν».

Παρών στην επίσκεψη στα σχολεία του Νομού Ροδόπης, ήταν και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ροδόπης κ. Ηλίας Χατζής, ο οποίος ευχαρίστησε με τη σειρά του την κ. Κόκλα, καθώς αυτές τις μέρες χαράς απέδειξε το ενδιαφέρον της για τα παιδιά, με την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία.

.