Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ο δ/ντής του ΕΒΕ Ξάνθης για παρατυπίες

Βαριές κουβέντες στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στη Δικαιοσύνη αλλά και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπεται τελικά ο διευθυντής του ΕΒΕ Ξάνθης κ.Χατζόπουλος για παρατυπίες στη λειτουργία του Επιμελητηρίου, όπως αποφασίστηκε σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι στις 9 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, κάλεσε σε απολογία τον Διευθυντή του ΕΒΕ, ενώ η μη νόμιμη δράση του– σύμφωνα με τις ενδείξεις του ΕΒΕ – εντοπίζεται τουλάχιστον σε τέσσερις μήνες.

Ο Νομικός Σύμβουλος του ΕΒΕ Δημήτρης Βαζίκας ενημέρωσε εκτενώς τα μέλη για τις νομικές παραμέτρους του θέματος.

Από την άλλη όμως αίσθηση προκάλεσε με τη στάση του ο Γιάννης Σιούτας, που ενώ σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε ζητήσει από το Προεδρείο του ΕΒΕ να προσφύγει στον Εισαγγελέα αυτή τη φορά θεώρησε πιο… σωστό να ακουστεί και η φωνή του ατόμου που αναστάτωσε τη λειτουργία του Επιμελητηρίου!!! Δηλαδή στροφή 180 μοιρών…


ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΦΥΛΑΚΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Στην τοποθέτησή του, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Παναγιώτης Ανδρικόπουλος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν παρατυπίες και κάλεσε τα μέλη να πάρουν κοινή απόφαση ώστε το συγκεκριμένο άτομο να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό για να αποπεμφθεί των καθηκόντων του, ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι ήδη οι υποθέσεις που ταλανίζουν το ΕΒΕ Ξάνθης έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση ήταν κάθετη και πάλι στις θέσεις της.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννης Αθανασιάδης, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι νιώθει ντροπή για τη λειτουργία του Επιμελητηρίου και τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτο από την ανεπάρκεια της διοίκησης να πάνε όλοι οι φυλακή!!! Ο κ.Αθανασιάδης αναφέρθηκε μάλιστα και σε δύο τρέχοντα προγράμματα του Επιμελητηρίου που υπήρξαν λανθασμένα στοιχεία, για τα οποία όμως όπως είπε ο γραμματέας του ΕΒΕ Ζήσης Κατσαρίκας, έχουν ήδη διορθωθεί και προχωρούν.


ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΩΡΑΪΤΗ ΣΕ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

Σε έντονο ύφος ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραϊτης κάλεσε τον κ.Αθανασιάδη, εφόσον έχει επιπλέον στοιχεία για μη νόμιμη λειτουργία του Επιμελητηρίου να απευθυνθεί στον Εισαγγελέα και χαρακτήρισε τον κ.Αθανασιάδη «τουρίστα» του Επιμελητηρίου, καθώς – όπως τόνισε – ήταν απών όλα τα κρίσιμα ζητήματα όπως αυτό της έλευσης της Αθωνικής Τεχνικής και του Flamingo.

Τελικώς και μετά από έντονες διενέξεις αποφασίστηκε να παραπεμφθεί ο Διευθυντής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και η υπόθεση να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη ώστε να σταματήσει να «ταλανίζει» την ατμόσφαιρα και να εκθέτει τον ίδιο τον θεσμό του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

Τι δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης


ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: Οι κομματικές «κραυγές» του κου Μωραϊτη και τα «αυτογκόλ» του κου Ανδρικόπουλου!

Στην περίπτωση της διοίκησης Ανδρικόπουλου στο Επιμελητήριο Ξάνθης, που θα αφήσει ιστορία και ρεκόρ ΑΠΡΑΞΙΑΣ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, και ΑΚΡΑΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ειλικρινά οι ιστορικοί του μέλλοντος αλλά και οι δικαστικοί λειτουργοί που θα κληθούν να αποφασίσουν για τα πεπραγμένα, ίσως σηκώσουν και τα χέρια ψηλά!

Και τούτο γιατί μόνο μία τέτοια διοίκηση, που αυτοαναιρείται, που δεν ξέρει τι γίνεται εντός του Επιμελητηρίου και όταν το αντιλαμβάνεται παρουσιάζεται ως ο «εκκαθαριστής» - λες και διοικούσε άλλος χθες…- που δεν ξέρει πότε να τα έχει καλά με υπαλλήλους και πότε να τους «αδειάζει», που δεν ξέρει πως γίνονται τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και για να καλύψει τις… «ανομίες» στέλνει μετά δικηγόρους για να ανακαλύψουν την… «πυρίτιδα», μόνο μια τέτοια διοίκηση θα μπορούσε να τα κάνει όλα αυτά και ακόμη περισσότερα!

Η προχθεσινή ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ στο Επιμελητήριο, δεν ήταν τίποτε παραπάνω από μία παρωδία:

-Ένας Πρόεδρος να προσπαθεί να κλείσει στόματα με το έτσι θέλω…

-Ένας Πρόεδρος να προσπαθεί να αποσπάσει απόφαση κατά του Διευθυντή γιατί δεν τα πάει καλά μαζί του το τελευταίο 6μηνο

-Ένας Πρόεδρος να απαξιώνει τα μέλη του Δ.Σ. με υποτιμητικές εκφράσεις «σιγά ρε… μη μιλάς ρε… σου αφαιρώ το λόγο.. ρε… τι λες ρε βλάκα…» και άλλα τέτοια τινά (σ.σ. ελπίζουμε να μην χαθούν κασέτες αυτή τη φορά και να μην αλλοιωθούν συνομιλίες…)

-Ένας υποψήφιος Πρόεδρος να λέει όσα δεν ήθελε να πει και μην λέει όσα πίστευε ότι έπρεπε να πει, γιατί πολύ απλά ανήκει ακόμα στην παράταξη Ανδρικόπουλου.

-Ένας Αντιπρόεδρος, που ενεμφανίσθει μετά τις Δημοτικές Εκλογές και την αποτυχία του εκεί, για να διεκδικήσει και πάλι ρόλο, ως «πολιτικός τουρίστας» σε φορείς, συλλόγους, σωματεία, ενίοτε και σε συνεδριάσεις του ΕΒΕ…

-Μέλη του Δ.Σ. που προσπαθούσαν να αποσπάσουν απαντήσεις, αλλά ματαίως, γιατί ο κ. Ανδρικόπουλος δεν ήθελαν, δεν ήξεραν και δεν μπορούσαν να καλύψουν τα ακάλυπτα!

Δυστυχώς για όλους εμάς που είμαστε μέλη του Επιμελητηρίου, βιώσαμε μία ακόμη απαξίωση του φορέα.

Δεχθήκαμε βεβαίως τις βολές εκατέρωθεν για όσα είπαμε, χωρίς βεβαίως να παίρνουμε απαντήσεις για την «ταμπακιέρα», μιας και οι πολιτικοί «αχυράνθρωποι» της πάλαι ποτέ ηγεμονίας πολιτικού τοπικού παράγοντα, δεν είχαν τι να πουν, εκτός από το να ζητωκραυγάζουν για το ότι «έκαναν αγώνες για τα πολυκαταστήματα»!

Γνωστή η «καραμέλα» τους, αφού εκτός των άλλων την λένε και εκεί που δεν πρέπει!

Τα πολυκαταστήματα άνοιξαν και θα ανοίξουν και άλλα, μιας και οι καιροί δεν αντιμετωπίζονται με κινητοποιήσεις αλλά με διαπραγματεύσεις για το καλό της τοπικής αγοράς και μόνο.

Αλλά στου κουφού την πόρτα… πάρε την πόρτα και φύγε, λένε οι νεότεροι!

Απαντούμε λοιπόν στον κ. Ανδρικόπουλο για τα περί «γραφομένων»:

-Εμείς αυτά που λέμε, τα λέμε εντός επιμελητηρίου και τα διαβιβάζουμε και στον τύπο, χωρίς να είμαστε δίγλωσσοι, υποκριτές και χωρίς να κρύβουμε τίποτα από τον Ξανθιώτικο Λαό, στον οποίο και μόνο λογοδοτούμε.

Στον δε «ανακάμπτοντα» κ. Μωραϊτη, του υπενθυμίζουμε ότι:

-Εμείς επιμένουμε Ξανθιώτικα στις αγορές μας και δεν αγοράζουμε από πολυκαταστήματα που υποθετικά πολεμήσαμε.

-Εμείς, δεν είμαστε ετερόφωτοι πολιτικοί αστέρες που ψάχνουμε πολιτικό καταφύγιο και ρόλο για να έχουμε λόγο ύπαρξης.

-Εμείς ήρθαμε στο Επιμελητήριο και εκπροσωπούμε όλους αυτούς που στα δύο τελευταία χρόνια συσπειρώσαμε μαζί μας και κυρίως τους Ξανθιώτες που δεν θέλουν να βλέπουν στα μάτια τους άλλο, όλους αυτούς που υποθήκευσαν το μέλλον του τόπου .

-Τέλος διαμηνύουμε στον κ. Μωραϊτη, κοπτόμενο «αστέρα» της πάλαι ποτέ παλαιάς Ν.Δ., ότι η δύναμή του θα φανεί στις επερχόμενες εκλογές. Όσο για τους συντάκτες των δελτίων τύπου και επιστολών, καλύτερα να τους αναζητήσει στην πολυπληθή ομάδα της Επιμελητηριακής Πρωτοβουλίας «Για την Ξάνθη», που είναι αρκετά έμπειρη, σε τομείς που ο ίδιος ουδέποτε ασχολήθηκε στο ΕΒΕ, παρ’ όλη την πολύχρονη διακοσμητική του παρουσία!

Εμείς, η Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία «Για την Ξάνθη», με επικεφαλής τον Γιάννη Αθανασιάδη, θα προχωρήσουμε μπροστά, αποκαλύπτοντας όλα εκείνα που συμβαίνουν και αμαυρώνουν την εικόνα και την λειτουργία του ΕΒΕ Ξάνθης.

Καλούμε για άλλη μία φορά τους Ξανθιώτες

να συστρατευτούν μαζί μας, για να καθαρίσει μία για πάντα

το Επιμελητήριο, από την «γειτονιά των κομματικών φίλων της λεζάντας και της απραξίας»!


Πηγή:  http://maxitisthrakis.blogspot.com/