Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ο Κομοτηναίος Κυριάκος Μπαμπασίδης σε τιμητικό τόμο του Παντείου

Μελέτη του πολιτευτή Ροδόπης και διδάκτορος του ΔΠΘ για την εγκληματικότητα των νέων συμπεριελήφθη στην έκδοση που παρουσιάστηκε στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και τις εκδόσεις “Νομική Βιβλιοθήκη”. Η επίσημη τελετή επίδοσης του τιμητικού τόμου «Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα, η Αντιμετώπισή της και η Επιστήμη της Εγκληματολογίας» στον Ομότιμο Καθηγητή Εγκληματολογίας κ. Ιάκωβο Φαρσεδάκη.

Ο τιμητικός τόμος επιδόθηκε στον τιμώμενο καθηγητή από την Αντιπρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου Καθηγήτρια Εγκληματολογίας κα. Βάσω Αρτινοπούλου παρουσία πλήθους ακαδημαϊκών και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Ομότιμη Καθηγήτρια Εγκληματολογίας και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κα. Αλίκη Γιωτοπούλου –Μαραγκοπούλου και οι Καθηγητές Εγκληματολογίας Αντώνης Μαγγανάς και Χριστίνα Ζαραφωνίτου.

Ο τιμητικός τόμος αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες επιστημονικές εκδόσεις καθώς πραγματεύεται όλες τις σύγχρονες θεματικές που απασχολούν την επιστήμη της εγκληματολογίας και την αντεγκληματική πολιτική. Στον τιμητικό τόμο περιλαμβάνεται μελέτη και έρευνα του εγκληματολόγου Κυριάκου Μπαμπασίδη για την σύγχρονη εγκληματικότητα στα ελληνικά πανεπιστήμια και τους δείκτες εγκληματικότητας των εφήβων και μετεφήβων.

.