Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Στον αέρα οι πτήσεις στις 29 και 30 Δεκεμβρίου από Αλεξ/πολη-Καβάλα

Η απεργία των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας κρίθηκε παράνομη, ωστόσο εκείνοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να την πραγματοποιήσουν παρά την δικαστική απόφαση
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Μπορεί η απεργία των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να κρίθηκε παράνομη, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει για τις 29 και 30 Δεκεμβρίου.


Αν τελικά γίνουν οι κινητοποιήσεις, στις οποίες δεν συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, θα επηρεαστούν οι πτήσεις εσωτερικού και κυρίως τα 35 περιφερειακά αεροδρόμια, ιδιαίτερα τα μικρά. Έτσι ανατρέπονται τα σχέδια χιλιάδων Ελλήνων και ξένων τουριστών, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν παραμονές πρωτοχρονιάς.

Από τις κινητοποιήσεις πάντως δεν επηρεάζονται οι πτήσεις εξωτερικού και τα διεθνή αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Οι αντιδράσεις πάντως από την αγορά είναι ήδη έντονες και οι τουριστικοί πράκτορες υποστηρίζουν ότι τέτοιες μέρες μία απεργία στις αερομεταφορές θα ήταν ισχυρό πλήγμα για τον τουρισμό.

Οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ αντιδρούν στη μετάταξη των 480 πιλότων και μηχανικών από την πρώην Ολυμπιακή στην ΥΠΑ, χωρίς να καλύπτουν, όπως υποστηρίζουν, υπηρεσιακές ανάγκες.

Οι χειριστές και οι μηχανικοί της πρώην Ολυμπιακής υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι θα τοποθετηθούν σε τμήματα που υπολειτουργούν και αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχει παρασκήνιο πίσω από τις αντιδράσεις για τις μετατάξεις.


Πηγή:  http://www.star.gr/