Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου

Αντιπροσωπεία βρέθηκε εκεί
από τις 7 ως και τις 11 Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού του Βερολίνου, ITB Berlin, που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανική πρωτεύουσα από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου 2012 συμμετείχε και φέτος η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ.

Την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς. Στο περίπτερο της Περιφέρειας, το οποίο οργανώθηκε από τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, υπήρχε συνεχής προβολή οπτικοακουστικού υλικού, μοιράστηκαν έντυπα και τουριστικά φυλλάδια.

Το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφτηκαν ο υπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο του ΕΟΤ Γιώργο Κολέτσο και τον πρόεδρο του ΕΟΤ Γερμανίας και Βιέννης Παναγιώτη Σκορδά.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς είχε συνεχείς επαφές και συνεργασίες με φορείς του τουρισμού και στόχο την ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας και ειδικότερα την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Παράλληλα στο πλαίσιο της έκθεσης υπήρξε συνεργασία εκπροσώπων ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με ανάλογους φορείς που μετείχαν στην έκθεση από άλλες χώρες.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε μία πολύ σημαντική συνάντηση συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών εκπροσώπων Περιφερειών Δήμων και ταξιδιωτικών γραφείων κατά την οποία αναλύθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης της έλευσης τουριστών από κράτη της Κεντρικής Ευρώπης στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ήταν το πρώτο που συναντούσαν οι επισκέπτες της έκθεσης, ενώ υπήρξε αίτημα από τον ΕΟΤ Βιέννης για την αποστολή τουριστικού έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού της Περιφέρειας.

.