Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Παραίτηση Αλεξανδρή από δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης;

Δήλωση - βόμβα
του νέου δημάρχου Ευάγγελου Λαμπάκη για τον απερχόμενο Γιώργο Αλεξανδρή και το μέλλον του στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


«Ο κ. Αλεξανδρής δεν λέει τίποτα για τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους εργαζόμενους. Το μόνο που μου είπε χθες (σ.σ. προχθές) είναι ότι ετοιμάζεται να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος πριν την ορκωμοσία. Μπορεί να μην το υλοποιήσει, αλλά, αυτό μου είπε. Άλλωστε, αυτός είναι κυρίαρχος της γνώμης και της απόφασής του». Τη δήλωση αυτή έκανε ο νέος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης μιλώντας στη «Γ», όταν ρωτήθηκε για την στάση του κ. Αλεξανδρή σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τους απλήρωτους εργαζόμενους του Δήμου.

Είναι γεγονός ότι η πρόθεση αυτή του απερχόμενου δημάρχου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, συζητείται εδώ και πολύ καιρό, στην τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης. Ο ίδιος, με δηλώσεις του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της δημοτικής του αρχής, είχε πει πως «έκλεισε ο κύκλος του», τονίζοντας όμως ότι θα παραμείνει ενεργός. Τελικά, η επιβεβαίωση αυτής της φημολογίας ήρθε από τα χείλη του νέου Δημάρχου, ο οποίος, ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, να μην υλοποιηθεί τελικά η απόφαση παραίτησης του κ. Αλεξανδρή.

Η «Γ» προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον απερχόμενο Δήμαρχο, ωστόσο, η επικοινωνία δεν κατέστη εφικτή.


Πληρώνονται οι εργαζόμενοι

Μετά από αρκετές πιέσεις, ακόμη και… απειλές, όπως παραδέχεται ο ίδιος ο κ. Λαμπάκης, οι εργαζόμενοι των 8μηνων και των 2μηνων συμβάσεων έλαβαν έναν μισθό και χθες αναμένονταν να λάβουν και το δώρο των Χριστουγέννων οι 8μηνίτες. Τα χρήματα προήλθαν από την καταβολή οφειλής 272.000 ευρώ από ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης προς τον Δήμο.

Όσο για τους 72 εργαζόμενους της ΚΕΠΑΔΑ, χθες ή σήμερα το αργότερο θα πληρωθούν από τις 153.000 ευρώ που μπήκαν στα ταμεία του Δήμου από το φόρο ζύθου.

«Μόλις έρθουν αυτά τα χρήματα θα πάνε στους εργαζόμενους της ΚΕΠΑΔΑ. Δεν έχω όμως την τυπική διαχείριση του Δήμου, οπότε δεν μπορώ να δώσω εγώ εντολή γι’ αυτό. Όμως, τους δεσμεύω με την απειλή της καταγγελίας, αν τυχόν τολμήσουν και τα διοχετεύσουν σε άλλες άνομες υποχρεώσεις που δημιούργησαν τόσα χρόνια και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες» ανέφερε ο κ. Λαμπάκης.

 
Πηγή:  http://www.gnomionline.gr/