Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Η παραμονή Χριστουγέννων του Γ. Πεταλωτή στην Κομοτηνή

Οι επισκέψεις του κυβερνητικού εκπροσώπου στη Δημοτική Αγορά και τους εμπορικούς δρόμους της πόλης και... τα κάλαντα από φορείς, συλλόγους και παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Τη Δημοτική Αγορά της Κομοτηνής και τους εμπορικούς δρόμους της πόλης επισκέφθηκε την Παραμονή των Χριστουγέννων, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης- Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής. Στο πλαίσιο των επισκέψεων του συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με καταστηματάρχες αλλά και συμπολίτες του.

«Κάνουμε Χριστουγεννιάτικη βόλτα στην αγορά της Κομοτηνής όπου χτυπάει η καρδιά της δυναμικότητας και της κίνησης. Πέρα από την οικονομική και εμπορική σημασία , έχει και συναισθηματική αξία για όλους μας. Είναι η παράδοση μας.

Μεταφέρουμε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Η οικονομική δραστηριότητα πρέπει να τονωθεί. Πρέπει να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε το ξεπέρασμα της κρίσης να μας βρει όλους διαφορετικούς .

Θα πρέπει να σκαφτόμαστε ότι πολλοί είμαστε μέρος του πολιτικού συστήματος ακόμη και αν δεν είμαστε πολιτικοί. Είναι ένα σύστημα το οποίο εξέθρεψαν και άλλοι παράγοντες και παράμετροι της δημόσιας ζωής, συμπεριλαμβανομένου και του Τύπου.

Ο πολίτης και δικαιούται και υποχρεούται, να απαιτεί από τους πολιτικούς και όσους αναδιαμορφώνουν το πολίτικο γίγνεσθαι και τη δημόσια ζωή, να αλλάξουμε. Αυτό που λέει ο Πρωθυπουργός ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε είναι μια πραγματικότητα που η κοινωνία την αποδέχεται και τη βλέπει καθημερινά».

Αναφερόμενος στο Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, επεσήμανε: «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αναπτυξιακές δομές. Η ανάπτυξη δεν έρχεται αυτόματα. Η ανάπτυξη προϋποθέτει δημοσιονομική τάξη, σταθερότητα αλλά και μια σειρά από καθοριστικές παρεμβάσεις. Ο Νέος Αναπτυξιακός Επενδυτικός Νομός στη Θράκη είναι το επίκεντρο, αφού οι πολίτες έχουν δει όλες τις εκφάνσεις του εκάστοτε Αναπτυξιακού Νομού. Εμείς φέρνουμε ένα Νέο Αναπτυξιακό Νόμο που δεν έχει κέντρο την επιδότηση. Έχει αντικειμενικότητα, ευνοϊκά δάνεια και όχι με επιδοτήσεις που δεν επιστρέφονται ποτέ. Υπάρχει επιβράβευση της καινοτομίας, της νέας τεχνολογίας και της στοχευμένης παραγωγικής δραστηριότητας, ώστε να υπάρχει ανάπτυξη σε ολόκληρη την Περιφέρεια».

Ο κ. Πεταλωτής συνέχισε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Είναι πολύ σημαντικό, ότι δεκάδες επιχειρήσεις δέχτηκαν να υπάρχει μείωση ,μέχρι και 38%, σε 660 περίπου προϊόντα αλλά και ότι 1000 ετικέτες ιδιωτικών συμφερόντων απορροφούν τον ΦΠΑ που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει αύξηση. Η επιχειρηματικότητα φαίνεται ότι ανταποκρίνεται ώστε ο πολίτης να ζει ποιοτικότερα».

Ακολούθως ο κ. Πεταλωτής αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση, 100%, της καταβολής των αγροτικών ενισχύσεων, που ξεπερνούν το 1 δις ευρώ. « Ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο και πριν από λίγες μέρες πιστώθηκε στους αγροτικούς λογαριασμούς όλη η ενίσχυση ώστε να μπορούν οι αγρότες να παίρνουν έγκαιρα τα χρήματα τους. Είναι πολύ σημαντικό βήμα, το οποίο δεν ήταν ούτε αυτονόητο αλλά ούτε και εύκολο. Εμείς το κατορθώσαμε διότι αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες εποχές που περνά ο αγρότης».

Αναφερόμενος στο καλάθι των τοπικών προϊόντων τόνισε: «Είναι σημαντικό βήμα και δέσμευση, το επόμενο καλάθι να γίνει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Ήδη έχουν γίνει επαφές, ώστε να βρεθούν και να συγκεντρωθούν τοπικά προϊόντα παραδοσιακά και να υπάρξει κινιτροδότηση ώστε να έχουμε, επιτέλους, προϊόντα με ονομασία προέλευσης την Αν .Μακεδονία Θράκη, προβολή, ανάλογη επιδότηση και ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι τόνισε: Η Κυβέρνηση έβαλε ως άμεση προτεραιότητα τη συνέχιση του προγράμματος. Πριν από λίγες μέρες πήρε τη διαβεβαίωση ότι η χρηματοδότηση του προγράμματος θα συνεχιστεί, τουλάχιστον, για ένα χρόνο ακόμη».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Πεταλωτής, ευχήθηκε Καλές Γιορτές, με ελπίδα και αισιοδοξία. Υπάρχει προοπτική, τόνισε, την οποία δημιουργούν, πρώτα οι πολίτες και μετά οι πολιτικοί. Η προοπτική έρχεται με το ξεπέρασμα της κρίσης, την απαρέγκλιτη τήρηση των στόχων και την πάταξη των παθογενειών ώστε να μιλάμε, από δω και πέρα, για μια άλλη Ελλάδα. Χρόνια Πολλά».

Νωρίτερα, ο κ. Πεταλωτής αντάλλαξε ευχές και άκουσε τα κάλαντα , στο γραφείο του, από παιδιά, Πολιτιστικούς συλλόγους καθώς και τη μπάντα της 21ης Ταξιαρχίας Κομοτηνής.

.