Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Δεύτερο ολοκαίνουριο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Τις τελευταίες επισκέψεις του ως νομάρχης Έβρου πραγματοποίησε στο βόρειο τμήμα ο Νίκος Ζαμπουνίδης

ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ
ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ



Το δεύτερο ολοκαίνουργιο ασθενοφόρο παρέδωσε χτες ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου κ. Δημήτρη Λαζόπουλο σε μια λιτή τελετή αγιασμού που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Νοσοκομείου από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό.

Το σημαντικό πρόβλημα της παλαιότητας του στόλου των ασθενοφόρων του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου υπήρξε προτεραιότητα για τον Νομάρχη Έβρου και το Νομαρχιακό Συμβούλιο. «Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα που μου δίνεται η δυνατότητα μαζί με τους συναδέλφους μου από το Νομαρχιακό Συμβούλιο να παραδώσουμε το δεύτερο ασθενοφόρο μέσα σε διάστημα περίπου δύο χρόνων, από τότε που διαπιστώσαμε σε μια σύσκεψη που κάναμε εδώ, ότι η κατάσταση είναι τραγική, ότι δυο ασθενοφόρα από το 1984, επί αειμνήστου Γιώργου Γεννηματά, προσπαθούσαν να καλύψουν τις ανάγκες του Βορείου Έβρου διανύοντας τεράστιες αποστάσεις.» δήλωσε ο κ. Ζαμπουνίδης κατά τον χαιρετισμό του.

Και συνέχισε «Πήραμε, ωστόσο, ομόφωνη απόφαση ως Νομαρχιακό Συμβούλιο να προμηθευτούμε δύο ασθενοφόρα για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν δική μας αρμοδιότητα, δεν ήταν επιλέξιμη δαπάνη για το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου. Επειδή ακριβώς υπήρξε αυτή η ομόφωνη απόφαση, και εδώ θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, καταφέραμε να διαθέσουμε αυτά τα χρήματα, να κριθεί τελικά από το Ελεγκτικό Συνέδριο ως επιλέξιμη δαπάνη, και σήμερα να παραδίδουμε εδώ το δεύτερο ασθενοφόρο. Τα δυο αυτά ασθενοφόρα αντικαθιστούν τα παλιά που είχαν 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα και προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της περιοχής. Θέλω να πιστεύω ότι αυτά τα δύο ασθενοφόρα θα σώσουν ζωές.»

Τις ευχαριστίες του προς τον Νομάρχη Έβρου και το Νομαρχιακό Συμβούλιο εξέφρασε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου κ. Δημήτρης Λαζόπουλος. «Είχαμε ένα σημαντικό πρόβλημα, την παλαιότητα του στόλου των ασθενοφόρων του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Η ανάγκη ήταν να υπάρχει ασφαλής και ποιοτική μεταφορά των ασθενών από και προς το Νοσοκομείο. Ανέλαβε δράση συγκεκριμένη, σχεδιασμένη, ο Νομάρχης Έβρου, ο Νίκος Ζαμπουνίδης, και το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Επέλεξαν να ιεραρχήσουν σε προτεραιότητα το συγκεκριμένο ζήτημα της δωρεάς, της παραχώρησης ενός δεύτερου ασθενοφόρου στο Νοσοκομείο μας, συντόνισε τις υπηρεσίες, πίεσε καταστάσεις, έτσι ώστε σε χρόνο πραγματικά ρεκόρ, ήρθε το δεύτερο ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο, δίνοντας λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των ασθενών και των διακομιδών για πολλά χρόνια από δω και πέρα με ασφαλή και ποιοτικό τρόπο. Κύριε Νομάρχα, εκ μέρους όχι μόνο των εργαζομένων του Νοσοκομείου, αλλά θεωρώ του συνόλου των κατοίκων της περιοχής του Βορείου Έβρου, που πλέον θα έχουν τη δυνατότητα με ασφάλεια και με ποιότητα να μεταφέρονται από και προς το Νοσοκομείο, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου.»

Στη συνέχεια ο κ. Ζαμπουνίδης μετέβη στο Πρότυπο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο του Δήμου Κυπρίνου, όπου μαζί με τον Αντινομάρχη Οικονομικών – Διοίκησης και Ποιότητας Ζωής κ. Γιάννη Παπαϊωάννου, τον Αντινομάρχη Υγείας – Πρόνοιας – Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Ιωαννάκη, τον Γενικό Γραμματέα του Ν.Δ. Έβρου κ. Χρήστο Πετριτζίκη και την εκπρόσωπο του Θρακικού Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού κ. Ελβίρα Ταταρίδου παρέδωσαν στον Διοικητή κ. Κυριάκο Γαβρανίδη είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης για τους λαθρομετανάστες που φιλοξενούνται εκεί.

.