Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Οι πρώτες φωτο και τα τελευταία νέα από τις έρευνες στην Ισμαρίδα

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στην λίμνη για τον εντοπισμό του 60χρονου ομογενούς δύο αεροπλάνα της Αερολέσχης Ροδόπης, δύο βάρκες της ΕΜΑΚ και μία της Ομάδας Διάσωσης

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ


Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα, επιχείρηση εντοπισμού 60χρονου ομογενή, ο οποίος αγνοείται από χθες το απόγευμα, όταν βγήκε με βαρκάκι στη λίμνη Ισμαρίδα με 42χρονο.


Ο 60χρονος ομογενής από το Καζακστάν που μένει στον οικισμό των Παγουρίων, πήγε χθες το απόγευμα για ψάρεμα με ένα φουσκωτό βαρκάκι(στην 3η φωτογραφία) στη λίμνη Ισμαρίδα με τον 42χρονο.

Γύρω στις 6.30 και ενώ ο ήλιος είχε δύσει, το βαρκάκι λόγω του δυνατού αέρα αναποδογύρισε με αποτέλεσμα και οι δύο να βρεθούν στο νερό.

Ο 42χρονος, μετά από ώρα, κατάφερε να βγει και να περάσει όλη τη νύχτα στις όχθες της λίμνης, όπου και βρέθηκε στις 10 το πρωί με συμπτώματα υποθερμίας. (14 ώρες μετά την ανατροπή της βάρκας).

Για το περιστατικό ενημερώθηκε αρχικά η Πυροσβεστική στις 3 το βράδυ από συγγενείς των δύο που ανησύχησαν και αμέσως πήγε στο σημείο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που άρχισε να ψάχνει με φακούς.

Στις 6.20 το πρωί, ενημερώθηκε και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Ροδόπης, το οποίο αμέσως κάλεσε σε βοήθεια την Αερολέσχη Κομοτηνής και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Αυτή τη στιγμή, επιχειρούν στην λίμνη για τον εντοπισμό του 60χρονου, δύο αεροπλάνα της Αερολέσχης, δύο βάρκες της ΕΜΑΚ και μία της Ομάδας Διάσωσης.

Στη φωτογραφία από το Google Earth, το σημείο όπου γίνονται οι έρευνες...



(Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες τον αναπληρωτή Νομάρχη Ροδόπης κ. Κώστα Κατσιμίγα.)
 
 
Πηγή:  http://paremvasikomotini.blogspot.com/