Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Αλλαγή εκλογικής περιφέρειας από Στυλιανίδη (προ)βλέπει το "Έθνος"

Μόνο με... μετακόμιση θα εκλεγεί ξανά ο νυν βουλευτής Ροδόπης, μετά την συστράτευση Ιλχάν με την Ντόρα και τις βολές του μουσουλμάνου κατά της τοπικής ΝΟΔΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ



Στην Ντόρα Μπακογιάννη προσχώρησε ο μουσουλμάνος πρώην βουλευτής Αχμέτ Ιλχάν, με αιχμές κατά του βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον οποίο αρχίζουν πλέον να «ζώνουν τα φίδια». Μια μελλοντική υποψηφιότητα ως υποψήφιου βουλευτή στη Ροδόπη του Α. Ιλχάν θα έκανε πολύ δύσκολη την εκλογή βουλευτή της ΝΔ στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν. Γι΄ αυτό βγαίνει και πάλι στην επιφάνεια το σενάριο που τον θέλει να μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη, ώστε να εξασφαλίσει την εκλογή του.

Να σημειωθεί ότι στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση η ΝΔ μόλις που έπιασε το εκλογικό μέτρο και ο Ευρ. Στυλιανίδης εξελέγη... παρά τρίχα, αλλά και με τη βοήθεια του... Ιλχάν. Στις πρόσφατες εκλογές για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας ο υποψήφιος της ΝΔ Γ. Παυλίδης συγκέντρωσε στη Ροδόπη την πρώτη Κυριακή ποσοστό μόλις 30,6%, μικρότερο κι από αυτό το 34,52% που είχε πάρει η ΝΔ στις εκλογές του 2009.

Την προσχώρηση του Α. Ιλχάν στο κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας έχουν ακολουθήσει και αρκετά τοπικά στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει μια έντονα επικριτική ανακοίνωση της ΝΟΔΕ κατά του Α. Ιλχάν και εξίσου έντονη απάντηση του τελευταίου με αιχμές κατά του Ευρ. Στυλιανίδη. Ιδιαίτερα για τη ΝΟΔΕ αναφέρει ότι βρισκόταν σε εντεταλμένη υπηρεσία υπέρ του βουλευτή της ΝΔ και όχι υπέρ των συμφερόντων της παράταξης.

Πάντως, μια ενδεχόμενη «μεταγραφή» του Ευρ. Στυλιανίδη στη Θεσσαλονίκη δεν είναι και τόσο εύκολη, αν θυμηθεί κανείς τον τρόπο που υπονομεύθηκε από τους «Θεσσαλονικείς» της ΝΔ η προσπάθεια πριν από μερικά χρόνια του Σάββα Τσιτουρίδη και ενώ βρισκόταν στην παντοδυναμία του. Και ο Σάββας θέλησε να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη σε ρόλο «Μακεδονάρχη», τελικά όμως έκανε πίσω...


Πηγή:  http://www.ethnos.gr/