Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ποδηλατόδρομος για πεζούς και ΙΧ!!!!!!


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
ΓΙΑ ΤΟ
ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ



Άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην Αλεξανδρούπολη, υποχρέωσή του είναι σαν νομοταγής πολίτης να τον σεβαστεί. Να σεβαστεί δηλαδή τους συνανθρώπους του και ποδηλάτες που κινούνται καθημερινά σ’ αυτόν. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει στους Αλεξανδρουπολίτες που απαξιώνουν τον ποδηλατόδρομο, άλλοι εν γνώσει τους και άλλοι εν αγνοία τους. Καθημερινά οι απαίδευτοι και γκρινιάρηδες Έλληνες παραβιάζοντας και τη νομοθεσία, κινούνται εντός του χώρου του ποδηλατοδρόμου, δίνοντας την εντύπωση ότι αυτός δημιουργήθηκε για τους πεζούς και τους οδηγούς ΙΧ.

Τη στιγμή που τα πεζοδρόμια στην πόλη είναι τεράστια (στο κέντρο τουλάχιστον) και μπορούν να κινούνται οι πεζοί άνετα. Αυτό μόνο τρέλα μπορώ να το ονομάσω. Με πιάνει αηδία να βλέπω μητέρες να κινούνται αμέριμνα στον ποδηλατόδρομο με το παιδικό καρότσι , νέους να κόβουν βόλτες κάνοντας χαβαλέ, μοτοσυκλετιστές να τον παραβιάζουν και μόνο ποδηλάτες δεν κυκλοφορούν.

Όσοι τολμούν, είναι και λίγο θαρραλέοι θα έλεγα, γιατί αν τολμήσουν και κάνουν παρατήρηση το «μάγκα» Έλληνα, θα τις αρπάξουν κιόλας!

Οπότε σωπαίνουν και το προσπερνάνε!!! Δεν είμαι ποδηλάτης, ούτε κυκλοφορώ με ποδήλατο παρότι θα το ήθελα πολύ.

Φοβάμαι όμως πως δεν θα αλλάξουμε νοοτροπία ποτέ. Αυτό το γνωρίζουν και οι πολιτικάντηδες και μας μεταχειρίζονται ανάλογα. Κρίμα !
 
 
Πηγή:  http://gatzoli.blogspot.com/