Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Συνεδρίασε στην Ξάνθη η Κίνηση ενάντια στα διόδια της Εγνατίας Οδού

Συμμετείχαν
και μέλη της
αντίστοιχης κίνησης
της Κομοτηνής

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



To βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχα τα μέλη της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ξάνθης ενάντια στα διόδια της Εγνατίας Οδού, σε καφέ της πόλης.

Αιτία της συνάντηση ήταν οι πρόσφατες εξαγγελίες της Εγνατίας Οδού για την έναρξη της λειτουργίας 6 σταθμών διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού αλλά και οι εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από τα μέλη που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του πανελλαδικού οργάνου για τις τελευταίες εξελίξεις, επέλεξαν εκπροσώπους για την 7μελή Γραμματεία, και συζήτησαν τα ζητήματα που προκύπτουν.

Καθόρισαν με ομοφωνία τη στάση τους για το επόμενο διάστημα και το πλαίσιο αρχών και θέσεων στο οποίο θα κινηθούν, με στόχο την κινητοποίηση των φορέων της περιοχής και την ενημέρωση των κατοίκων για το σοβαρό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η περιοχή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της αντίστοιχης πρωτοβουλίας που εκδηλώνεται στην Κομοτηνή, προκειμένου να υπάρξει μεταφορά εμπειριών και συντονισμός των δράσεων με επίκεντρο, αρχικά, το σταθμό που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στις δύο πόλεις.

Σύντομα η Κίνηση θα εκδώσει εκτενή ανακοίνωση στην οποία θα εξηγεί τις επόμενες κινήσεις της και θα κάνει γνωστή τη θέση της για το πρόβλημα, μετά τις τελευταίες -μη αναμενόμενες- δυσμενείς εξελίξεις.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/