Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ιδρύεται εταιρεία για τον αγωγό Κομοτηνής - Σταρα Ζαγορα

Επειτα από συμφωνία της ΔΕΠΑ, 
της ιταλικής εταιρείας Edison
και της Bulgarian Energy Holding

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Στην ίδρυση της εταιρίας που θα αναλάβει την ανάπτυξη, την κατασκευή και τη λειτουργία του νέου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας (Natural Gas Interconnector Greece Bulgaria) προχώρησαν χθες η ΔΕΠΑ, η Ιταλική εταιρεία Edison και η Bulgarian Energy Holding.


Ο "κάθετος" ελληνοβουλγαρικός αγωγός αποτελεί τμήμα του αγωγού Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας που θα μεταφέρει αέριο από την περιοχή της Κασπίας στη Δυτική Ευρώπη. Στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας θα συμμετάσχουν η IGI Poseidon S.A. (εταιρεία που ανήκει ισομερώς στις ΔΕΠΑ και Edison και είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και κατασκευή του υποθαλάσσιου διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας) και η Bulgarian Energy Holding EAD. Στην εκδήλωση υπογραφής της συμφωνίας παρευρέθησαν εκπρόσωποι των Ελληνικών, Ιταλικών και Βουλγαρικών Κυβερνήσεων καθώς και εκπρόσωποι των αντίστοιχων εταιρειών.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός Τουρκίας - Ελλάδας λειτουργεί από το 2007 ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την κατασκευή τόσο του χερσαίου όσο και του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού Ελλάδας - Ιταλίας, συνολικού μήκους 800 χιλιομέτρων, που θα έχει μεταφορική ικανότητα 10 δις. κυβικών μέτρων αερίου το χρόνο.


Πηγή:  http://www.newpost.gr/