Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Security προσλαμβάνουν χωριά της Ξάνθης για τους διαρρήκτες

Τους έχουν ρημάξει τις τελευταίες μέρες και πληρώνουν 10 ευρώ ανά σπίτι σε ιδιωτική εταιρεία απλά για να κάνει περιπολίες, χωρίς να αποτρέπει ουσιαστικά τους κλέφτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Αρκετοί οικισμοί της Ξάνθης έχουν προσλάβει μέχρι στιγμής εταιρία security για την αντιμετώπιση των κλοπών και των ληστειών. Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων οικισμών έχουν τρομοκρατηθεί από την εντεινόμενη το τελευταίο διάστημα δράση των διαρρηκτών στην ύπαιθρο και επιχειρούν να προστατευτούν.

Πρόκειται για τα χωριά Λεύκη, Ποταμιά, Ν. Κεσσάνη και, προσφάτως, και τη Διομήδεια –τουλάχιστον αυτά- όπου οι κάτοικοι έχουν προσλάβει ιδιωτική εταιρία φύλαξης για την προστασία τους ενώ το ίδιο συμβαίνει και σε οικισμούς του κάμπου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν οι κάτοικοι πληρώνουν συνήθως 10 ευρώ ανά σπίτι σε εταιρία φύλαξης και αυτή αναλαμβάνει την υποχρέωση να περιπολεί ανά τακτά διαστήματα για να δρα αποτρεπτικά για τις σπείρες των διαρρηκτών.

Ορισμένοι εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο το μέτρο είναι αποτελεσματικό εφόσον δεν υπάρχει σταθερή παρουσία κάποιου στη διάρκεια της νύχτας παρά μόνο απλή περιπολία, ενώ αρκετοί υποστηρίζουν ότι οι σπείρες αυτές δεν δρουν μόνο τις νυχτερινές ώρες αλλά και σε διαστήματα της ημέρας που φαίνονται ασυνήθιστα. Δεν θα πρέπει να λησμονείται ότι κάτοικοι, όπως αυτοί της Διομήδειας, έχουν αυτοοργανωθεί ως ένα βαθμό και επεμβαίνουν και οι ίδιοι όταν αυτό είναι εφικτό, παίρνοντας ουσιαστικά το νόμο στα χέρια τους, με αρκετά παραδείγματα.

Σοβαρότερο είναι τα προβλήματα στην ορεινή περιοχή λόγω της εγγύτητας με τη Βουλγαρία, από την οποία προέρχονται οι περισσότεροι διαρρήκτες. Στην περιοχή εκείνη δεν είναι μόνο οι κατοικίες στόχος των κλεφτών αλλά και αρκετές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η αστυνομία, όπως είναι φυσικό δεν έχει τις δυνάμεις να αστυνομεύσει καθολικά όλους τους οικισμούς του Νομού και έχει ρίξει το βάρος μέσα στην πόλη. Παράλληλα, η κατάσταση που δημιουργείται προκαλεί φαινόμενα ξενοφοβίας ή ρατσισμού που βρίσκουν πεδίο με αρκετές αφορμές.


Πηγή:  http://www.xantipress.gr/