Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Απούσα η Περιφέρεια ΑΜ-Θ από τις Τουριστικές εκθέσεις


Δριμύ κατηγορώ απο τον  Συνδυασμό "Αριστερή Οικολογική Συνεργασία" και τον σύμβουλό του Δημήτρη Χαρίτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις για τον σημαντικό ρόλο του τουρισμού στην ανάπτυξη της περιφέρειας γρήγορα ξεχάστηκαν. Τι άλλο σημαίνει η αδυναμία – όπως εκφράστηκε στη συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους φορείς – να στηριχθεί οικονομικά η παρουσία της Περιφέρειας Αν. Μακ. Θράκης στις τουριστικές εκθέσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη.

Δυστυχώς είναι ένα μόνο μικρό δείγμα των συνεπειών από τις περιοριστικές πολιτικές του Μνημονίου, που με την οικονομική ασφυξία στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση «πνίγουν» κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια και μάλιστα σ΄ ένα τομέα που θα προσέδιδε υποτίθεται αναπτυξιακή δυναμική.

Η έλλειψη οποιουδήποτε προγραμματισμού και ετοιμότητας από τη νέα Περ/κή Αρχή – παρότι έγκαιρα ενημερώθηκε από τους ενδιαφερόμενους φορείς – την καθιστά και την ίδια υπεύθυνη για την αρνητική εξέλιξη. Ας μην αναζητούν άλλοθι ούτε σε υπαρκτά προβλήματα σπατάλης του παρελθόντος που τώρα θυμήθηκαν, ούτε βέβαια στην αμφισβήτηση της αναγκαιότητας για συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις.

Οφείλει άμεσα η Περιφερειακή Αρχή να αναζητήσει τρόπους και να διεκδικήσει πόρους για τη συμμετοχή της έκθεσης με το χαμηλότερο κόστος, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς. Είναι αναγκαίο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και ένα ελάχιστο δείγμα σεβασμού των προεκλογικών δεσμεύσεων.

Δημήτρης Χαρίτου

Περιφερειακός Σύμβουλος Αν. Μακ. Θράκης

.